Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018, 08:17

Ανοίγει ο δρόμος για τη μεταφορά του επιβατικού λιμανιού της ΕρμούποληςΟριστικοποιήθηκαν σήμερα οι τελικές τροποποιήσεις στο Master Plan του λιμένα Ερμούπολης, σε διευρυμένη τεχνική σύσκεψη, παρουσία του Αν. Υπουργού Ναυτιλίας, Νεκτάριου Σαντορινιού, του Γεν. Γραμματέα Λιμενικών Υποδομών, Χρήστου Λαμπρίδη, του Γεν. Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης, Γιώργου Τζιάλλα, του δήμαρχου Σύρου – Ερμούπολης, Γιώργου Μαραγκού, του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου, Δημήτρη Κοσμά, και υπηρεσιακών στελεχών των συναρμόδιων υπουργείων.

Με την έγκριση του Master Plan, ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή του καινούργιου επιβατικού λιμένα και την μεταφορά της ακτοπλοΐας στην περιοχή των παλαιών εργοστασίων «Λαδόπουλου».

«Πρόκειται για το μεγαλύτερο αναπτυξιακό και τουριστικό έργο της Σύρου, για το πρώτο λιμάνι του Αιγαίου, που εντός του 2018, θα διαθέτει εγκεριμένο και αδειοδοτημένο Master Plan», αναφέρει σε σχετική του ανάρτηση ο δήμαρχος κι. Μαραγκός.

Οι σημαντικότερες αλλαγές-παρεμβάσεις που περιλαμβάνει το σχέδιο είναι οι εξής:

  • Μεταφορά του λιμανιού ακτοπλοΐας στην περιοχή του πρώην εργοστασίου Λαδόπουλου
    Αλλαγή θέσης και του εμπορικού λιμένα

 

  • Επέκταση και βελτίωση των υποδομών του χώρου πρόσδεσης κρουαζιεροπλοίων με σκοπό την δυνατότητα φιλοξενίας μεγαλύτερων πλοίων

 

  • Αξιοποίηση του σημερινού λιμανιού ακτοπλοΐας για την φιλοξενία mega yaghts και τουριστικών σκαφών
    Διαμόρφωση του χερσαίου χώρου του σημερινού λιμανιού ακτοπλοΐας σε μεγάλο χώρο στάθμευσης (από Πυροσβεστική μέχρι χώρο αναμονής επιβατών)

 

  • Βελτίωση και αξιοποίηση της υπάρχουσας μαρίνας

 

πηγή: Cyclades24.gr

Simos Michaloglou

Συντάκτης: Simos Michaloglou

Administrator

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις