Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018, 07:31

Γιώργος Καραφυλλίδης – Προϊστάμενος Αρχιθ/πόλος HELLENIC SEAWAYS

Photo by: Simos Michaloglou


 Σε ένα από τα ταξίδια του arxipelagos.com γνωρίσαμε έναν εξαιρετικό επαγγελματία και άνθρωπο, τον Προϊστάμενο Αρχιθαλαμηπόλο της HELLENIC SEAWAYS, κ. Γιώργο Καραφυλλίδη.

Γεννημένος στην Κοζάνη όπου η έλλειψη της θάλασσας σε αυτόν τον ηπειρωτικό τόπο, τον ώθησε από περιέργεια να τη γνωρίσει και να την αγαπήσει. Σε πρώτη φάση επιλέγει το Π.Ν. και με το πέρας της θητείας του το 1993, μπαρκάρει στο «ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α» της AGOUDIMOS LINES ως επίκουρος.

Όμως η ανάγκη του να γνωρίσει τα μυστικά του ξενοδοχειακού τμήματος των πλοίων, τον οδήγησε στην εταιρεία-πρότυπο που είχε ιδρύσει ο Π. Παναγόπουλος, την Royal Cruise Line. Η υπηρεσία του εκεί θεωρεί ότι είναι το πτυχίο του, αφού σε θέματα εξυπηρέτησης και περιποίησης των επιβατών ήταν η κορυφαία εταιρεία στον κόσμο με πρωτοποριακά συστήματα. Θα συνιστούσε στους νέους που θέλουν να ακολουθήσουν το επάγγελμα, να προσπαθήσουν σε μια εταιρεία αντίστοιχου κύρους.

Έπειτα γύρισε στο Αιγαίο, στην Παροναξία το 1996 με το «ΑΡΙΑΔΝΗ» των Μινωϊκών Γραμμών και το 1997 στο πρωτοποριακό «Highspeed 1». Το 2000 λόγω της εμπειρίας του στη Royal Cruuse Line του Π. Παναγόπουλου, «ακολουθεί» τη SUPERFAST, υπηρετώντας στο «SUPERFAST II» και στο «SUPERFAST IX» στη γραμμή Βελγίου – Σκωτίας.

Από το 2005 υπηρετεί στη HELLENIC SEAWAYS, σε όλα της τα πλοία, συμβατικά και ταχύπλοα. Ο ίδιος είναι άνθρωπος με ζεστό χαμόγελο και πάντα «σπιντάτος», ως λάτρης και των 2 τροχών, του αρέσει να συνεργάζεται με νέους ανθρώπους για να τους μεταλαμπαδεύσει όσα πιο πολλά μπορεί από την πλούσια 25χρονη εμπειρία του και προτιμά να συνεννοείται με τα μάτια, χωρίς φωνασκίες. Και πράγματι στα πλοία όπου τον ακολουθήσαμε, βρήκαμε όντως φιλικό κλίμα με τα «παιδιά του» και πάντα όλη η επιστασία του δίπλα στον επιβάτη για οτιδήποτε χρειαστεί.

 

Γιώργος Καραφυλλίδης.. τον κέρδισε η μαγεία της θάλασσας και εργάζεται σε αυτή. Άλλος ένας Ναυτέλληνας που συναντήσαμε και κρατά και αυτός ψηλά τη σημαία της Ελληνικής Ναυτιλίας.

 

Για το arxipelagos.com

Κώστας Σαρλής

 

copyright Σεπτέμβριος 2018

Simos Michaloglou

Συντάκτης: Simos Michaloglou

Administrator

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις