Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018, 12:06

‘Εφτασε στον Πειραιά το «MYKONOS PALACE» !!! ( ΦΩΤΟ-ΡΕΠΟΡΤΑΖ )

Photo by: Simos Michaloglou


Λίγα λεπτά πριν τις 17:00 έφτασε ανοιχτά από τα φανάρια του πρώτου λιμανιού της χώρας το Highspeed Ferry «MYKONOS PALACE», το νέο πλοίο της γραμμής των Χανίων.

Αφού επιβιβάστηκε Πιλότος στο πλοίο, με τη βοήθεια ρυμουλκού το πλοίο κατέπλευσε στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος περίπου στις 17:30.

Το ιταλικό σκαρί του 2002 των Μινωϊκών Γραμμών αφού ολοκλήρωσε τις δρομολογιακές του υποχρεώσεις στην Αδριατική, αναχώρησε χθες από την Ηγουμενίτσα με προορισμό τον Πειραιά, λίγες ημέρες πριν τη δρομολόγησή του στη γραμμή ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΧΑΝΙΑ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες προσαρμογής στη νέα γραμμή καθώς και πιθανή επιθεώρηση.

Το μήκος του πλοίου ανέρχεται στα 214 μέτρα, το πλάτος στα 26 και το βύθισμα στα 6,7 μέτρα.

Η μέγιστη ταχύτητα ανέρχεται στους 30 κόμβους. Ναυπηγήθηκε στα Ναυπηγεία της Fincantieri στην πόλη Sestri Ponente της Ιταλίας το 2002. Διαθέτει 732 κλίνες που διανέμονται σε 192 καμπίνες. Δύναται να φιλοξενήσει 1912 επιβάτες και να μεταφέρει 821 Ι.Χ. οχήματα.

Το «ΜΥΚΟΝΟΣ ΠΑΛΑΣ» θα ξεκινήσει τελικά τα δρομολόγια στη γραμμή των Χανίων την Κυριακή 15 Ιουλίου, ενώ η τελετή των εγκαινίων και της έπαρσης της ελληνικής σημαίας, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Ιουλίου στο λιμάνι του Πειραιά, από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΩΤΟ-ΡΕΠΟΡΤΑΖ:

 

 

Simos Michaloglou

Συντάκτης: Simos Michaloglou

Administrator

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις