Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018, 02:07

ΣΥΜΗ: Κατάπλους του «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΚΙΑΔΕΝΗ» (4K VIDEO)

Photo by: Konstantinos Papadopoulos


Το team του arxipelagos.com βρέθηκε πριν λίγες ημέρες στο γραφικό νησί των Δωδεκανήσων, τη Σύμη και κατέγραψε σε βίντεο υψηλής ανάλυσης 4K, από drone και επίγεια κάμερα, τον κατάπλου του Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΚΙΑΔΕΝΗ».

Το γιαπωνέζικο σκαρί του 1986 της DODEKANISOS SEAWAYS της οικογένειας του κ. Γιώργου Σπανού, στο στόλο της ανήκει από το 2011, αναχωρεί καθημερινά στις 09:30 από τη Ρόδο (τις Κυριακές στις 10:00) για τα δύο λιμάνια της Σύμης, τον Πανορμίτη και τη Χώρα του νησιού. Στο λιμάνι της Ρόδου επιστρέφει στις 18:00.

Έχει μήκος 83,7 και πλάτος 13,52 μέτρα. Κινείται με δύο κύριες μηχανές Daihatsu των 3.000 Hp, που του επιτρέπουν μέγιστη ταχύτητα 17 κόμβων την ώρα.
Δύναται να μεταφέρει 700 επιβάτες και 115 οχήματα.

Διαθέτει σύγχρονο για την εποχή του Control – Room πλήρως αυτοματοποιημένο, το οποίο βρίσκεται στο χώρο της Γέφυρας και μπορεί να ελέγχεται πλήρως από τον Α’ Μηχανικό μέσα από τη Γέφυρα, όπως συμβαίνει στα Ταχύπλοα.
Χαρισματικό πλοίο στη μανούβρα, καθώς διαθέτει σπαστά τιμόνια τύπου Becker, δίνοντας την ευχέρεια 90 μοιρών στροφής, ενώ με joystick ελέγχονται τα τιμόνια, οι προπέλες και το bow-thruster.

Πλοίαρχος του είναι ο Cpt Απόστολος Μπλάνας και Α’ Μηχανικός ο Chief Θεοφάνης Παπαλάμπρου.

Καλά ταξίδια σε ήρεμες θάλασσες στο όμορφο πλοίο και στο ευγενικό Πλήρωμα του!

Κάμερες: Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος – Σίμος Μιχάλογλου
Μοντάζ – επιμέλεια βίντεο: Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος
κείμενο: Σίμος Μιχάλογλου

 

 

copyright Αύγουστος 2018

Portal Team

Συντάκτης: Portal Team

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*