Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018, 08:20

Το «InCat» των Κυκλάδων «NAXOS JET» ! (ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΑΧΥΠΛΟΟΥ)Έχουμε τη χαρά να σας παρουσιάσουμε το Ε/Γ-Ο/Γ Ταχύπλοο Καταμαράν «NAXOS JET» μέσα από ένα σύντομο αφιέρωμα, καθώς ταξιδέψαμε μαζί του πριν λίγες ημέρες, στη γραμμή που εξυπηρετεί για φέτος ΡΑΦΗΝΑ – ΑΝΔΡΟΣ – ΤΗΝΟΣ – ΜΥΚΟΝΟΣ – ΠΑΡΟΣ – ΝΑΞΟΣ.
Αναχωρεί κάθε πρωί από το νησί της Νάξου στις 10:30 με άφιξη στη Ραφήνα στις 15:20 και από τη Ραφήνα αναχωρεί κάθε απόγευμα στις 16:15 ενώ η άφιξη στη Νάξο είναι το βράδυ στις 20:45.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι αποτελεί την πιο γρήγορη μετάβαση για την Άνδρο, καθώς η διάρκεια του ταξιδιού δεν ξεπερνά τη 1 ώρα και 20 λεπτά, ένα νησί το οποίο πλέον εξυπηρετείται καθημερινά από Ταχύπλοο, καθώς ειχε είχε να δει τέτοιου τύπου πλοίο στο λιμάνι του Γαυρίου αρκετά χρόνια!

Λίγα για το πλοίο..

Το Ε/Γ-Ο/Γ Ταχύπλοο Καταμαράν «ΝΑΞΟΣ ΤΖΕΤ» εισήλθε στο μεγάλο στόλο ταχυπλόων της SEAJETS το Δεκέμβριο του 2015 με το όνομα «Cyclades Express» καθώς ήδη είχε ταξιδέψει σε ελληνικά νερά με τα σινιάλα της NEL LINES.
Ναυπηγήθηκε το 1992 στην Τασμανία της Αυστραλίας, από την InCat Catamarans. Έχει μήκος 73,60 μέτρα, πλάτος 26 μέτρα και βύθισμα 2,90 μέτρα.
Φέρει 4 κύριες μηχανές Ruston 16R K27 (14592 kw) χάρη στις οποίες η μέγιστη ταχύτητα μπορεί να ξεπεράσει τους 35 κόμβους.
Δύναται να μεταφέρει 700 επιβάτες και 75 Ι.Χ. οχήματα.
Είναι αδελφό με τα «CALDERA VISTA» και «SEA SPEED JET» που ανήκουν στην ίδια εταιρεία.

Γέφυρα

Cpt Μιχάλης Βάλβης

Στη Γέφυρα του πλοίου μας υποδέχτηκε ο Πλοίαρχος Cpt Μιχάλης Βάλβης.
Ο Καπτά Μιχάλης κατάγεται από τη Σαντορίνη και έπιασε για πρώτη φορά Πλοίαρχος το 2016 στο Ε/Γ Ταχύπλοο «SUPER JET», ενώ πέρασε και από το αδελφό «SEAJET 2».

Αριστερά από τον Πλοίαρχο με τα μάτια στραμμένα σε οθόνες και μετρητές, βρίσκεται ο Chief Νικόλαος Προδρομίτης με καταγωγή από το Αγρίνιο, μια πόλη που αν και απέχει αρκετά από θάλασσα έχει «γεννήσει» αρκετούς ναυτικούς και μάλιστα Μηχανικούς!

Δεξιά από τον Πλοίαρχο Cpt Μιχάλη Βάλβη, βρίσκεται η θέση του Ύπαρχου Cpt Μενέλαου Διαπούλη. Ο Cpt Μενέλαος κατάγεται από την Άνδρο και έχει μαθητεύσει στα καράβια του μεγάλου σχολείου που ονομαζόταν G.A. FERRIES.

ΤΕΑΜ ΓΕΦΥΡΑΣ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΟΣ ΔΕΞΙΑ: ΜΙΧΑΗΛ ΒΑΛΒΗΣ – ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ, ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΔΙΑΠΟΥΛΗΣ – ΥΠΑΡΧΟΣ, ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΑΡΑΜΑΔΟΥΚΗ – ΔΟΚΙΜΟΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ – ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΣ

Την ομάδα της Γέφυρας συμπληρώνουν ο Υποπλοίαρχος κ. Αλέξανδρος Λεονταρίτης και η Δόκιμος κ. Χρυσούλα Καραμαδούκη.

ΤΕΑΜ ΜΗΧΑΝΗΣ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΟΣ ΔΕΞΙΑ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΡΟΔΡΟΜΙΤΗΣ – Α’ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΑΓΑΝΗΣ – Β’ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ, ΗΛΙΑΣ ΛΑΤΣΗΣ – Β’ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ, ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ – ΔΟΚ. ΜΗΧΑΝΗΣ, ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΣΜΑΣ – ΠΡ. ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ

Την ομάδα της Μηχανής συμπληρώνουν οι κ.κ. Χαράλαμπος Παγάνης Β’ Μηχανικός, Ηλίας Λάτσης Β’ Μηχανικός, Θεόδωρος Ρηγόπουλος Δόκιμος μηχανής και ο Κωνσταντίνος Κοσμάς Προϊστ. Ηλεκτρολόγος.

Το πιλοτήριο διαθέτει πλήρη εξοπλισμό με τα απαραίτητα όργανα ναυσιπλοΐας, που εγγυώνται ασφαλή πλεύση και η διακυβέρνηση του σκάφους πραγματοποιείται από ένα κλασικό τιμόνι, ενώ κατά τη διάρκεια των χειρισμών πρόσδεσης από τις βαρδιόλες, πραγματοποιούνται με χειριστήριο τύπου joystick.

Εσωτερικοί χώροι..

Τα σαλόνια του «NAXOS JET» απλώνονται στο κυρίως deck, στις δύο γάστρες του σκάφους πιο χαμηλά, στην αριστερή και στη δεξιά πλευρά, όπου βρίσκεται ο χώρος της διακεκριμένης (Platinum) θέσης και στο υπερυψωμένο σαλονάκι πίσω από τη γέφυρα. Σκάλες αριστερά και δεξιά εξασφαλίζουν την πρόσβαση στους χαμηλότερους χώρους που βρίσκονται στα δύο hull του Καταμαράν σκάφους.

O Προϊστάμενος Αρχιθαλαμηπόλος κ. Νικόλαος Μοίρας και ο Προϊστάμενος Οικονομικός κ. Ηλίας Δουρούκας

Μπροστά από το χώρο της Reception και του Λογιστηρίου μας υποδέχονται ο Προϊστάμενος Αρχιθαλαμηπόλος κ. Νικόλαος Μοίρας και ο Προϊστάμενος Οικονομικός κ. Ηλίας Δουρούκας.
Ο επαγγελματισμός του πληρώματος είναι άψογος και η ζεστή φιλοξενία δεδομένη, για μια γραμμή που είναι η πιο ανταγωνιστική στην ελληνική ακτοπλοΐα και ένα δρομολόγιο, το απογευματινό, το οποίο έχει πολλή κίνηση με επιβάτες υψηλών απαιτήσεων.

Όμως το σωστά εκπαιδευμένο και έμπειρο Πλήρωμα, ανταποκρίνεται στις καθημερινές προκλήσεις με απόλυτη επιτυχία.
Να σημειωθεί ακόμη ότι για τους επιβάτες της διακεκριμένης θέσης υπάρχουν κάποιες επιπλέον παροχές, όπως το σερβίρισμα σε πορσελάνινα φλυτζάνια, καθώς επίσης προσφέρεται δωρεάν σαμπάνια σε κρυστάλλινα ποτήρια, παροχές που θυμίζουν πλουσιοπάροχες αεροπορικού τύπου «περιποιήσεις» προηγούμενων δεκαετιών!

Το Ε/Γ-Ο/Γ Ταχύπλοο Καταμαράν «NAXOS JET» συνεχίζει να μας ταξιδεύει από Ραφήνα για Άνδρο, Τήνο, Μύκονο, Πάρο και Νάξο με ταχύτητα, ασφάλεια και άνεση, θυμίζοντας πως η μακρινή Αυστραλία παράγει εδώ και δεκαετίες σπουδαία ταχύπλοα που ταξιδεύουν με επιτυχία σε όλες τις θάλασσες για πολλά πολλά χρόνια!

Για το arxipelagos.com
Σίμος Μιχάλογλου

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

NAXOS JET: Το “InCat” των ανατολικών Κυκλάδων! ( ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ – ΒΙΝΤΕΟ )

Ταξιδέψαμε με το Ε/Γ-Ο/Γ Ταχύπλοο Καταμαράν «NAXOS JET», το οποίο φέτος είναι δρομολογημένο στη γραμμή ΡΑΦΗΝΑ – ΑΝΔΡΟΣ – ΤΗΝΟΣ – ΜΥΚΟΝΟΣ – ΠΑΡΟΣ – ΝΑΞΟΣ (& ΣΥΡΟΣ) και σας παρουσιάζουμε όμορφες εικόνες στο arxipelagos.com.

Το εντυπωσιακό ταχύπλοο της SEAJETS έχει μήκος 73,60 μέτρα, πλάτος 26 μέτρα και βύθισμα 2,9 μέτρα.
Ναυπηγήθηκε το 1992 από την InCat Catamarans Pty, Hobart στην Τασμανία της Αυστραλίας.

Δύναται να μεταφέρει 700 επιβάτες και 75 Ι.Χ. οχήματα, ενώ μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα πάνω από 35 κόμβους από τις 4 κυρίες μηχανές Ruston 16RK270 που φοράει.

Πλοίαρχος του είναι ο Cpt Μιχάλης Βάλβης και Α’ Μηχανικός ο Chief Νικόλαος Προδρομίτης.

Το Πλήρωμα του «NAXOS JET» είναι πραγματικά ζεστό και φιλόξενο και με άψογο επαγγελματισμό προσφέρει τα μέγιστα στον επιβάτη, για ένα άνετο, ασφαλές και γρήγορο ταξίδι.

Kάμερα: Σίμος Μιχάλογλου – Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος
Mοντάζ: Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

«NAXOS JET» Ρεμέντζο στην Τήνο μέσα από τη Γέφυρα

Με την κάμερα του arxipelagos.com καταγράψαμε την προσέγγιση του Ε/Γ-Ο/Γ Ταχύπλοου Καταμαράν «NAXOS JET» στο λιμάνι της Τήνου και τη μανούβρα του Πλοιάρχου του, Cpt Μιχάλη Βάλβη, μέσα από τη Γέφυρα του σκάφους.

 

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Portal Team

Συντάκτης: Portal Team

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις