Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018, 07:19

Έναρξη λειτουργίας για το Ειδικό Τμήμα Ηλεκτρολόγων Ε.Ν. της ΑΕΝ/Ασπροπύργου για πτυχιούχους ΑΕΙ-ΤΕΈνα χρόνιο και ώριμο αίτημα της Ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας, η εκπαίδευση ηλεκτρολόγων Ε.Ν., υλοποιείται.

Σε συνέχεια των πρόσφατων ανακοινώσεων και μετά από την εκδήλωση ενδιαφέροντος των υποψηφίων σπουδαστών που πληρούν τις προϋποθέσεις εγγραφής, δημιουργήθηκε το πρώτο Ειδικό Τμήμα Ηλεκτρολόγων Ε.Ν. της ΑΕΝ/Ασπροπύργου που απευθύνεται σε πτυχιούχους ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης (ΑΕΙ-ΤΕΙ) που επιθυμούν να κατοχυρώσουν δικαίωμα υποψηφίου για απόκτηση αποδεικτικού ναυτικής ικανότητας Ηλεκτρολόγου Εμπορικού Ναυτικού μετά την εκτέλεση της προβλεπόμενης θαλάσσιας υπηρεσίας.

Το Τμήμα ξεκίνησε τη λειτουργία του εχθές, όπως είχε προγραμματιστεί, και σήμερα επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της ΑΕΝ/Ασπροπύργου και το ανακαινισμένο Αμφιθέατρο της Ακαδημίας όπου θα διεξάγονται τα μαθήματα, ως εκπρόσωπος της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, ο Γενικός Γραμματέας κ. Ι. Θεοτοκάς συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Κλάδου Ναυτιλίας Υποναύαρχο Λ.Σ. Παρασκευά Π. και λοιπούς υπηρεσιακούς παράγοντες.

Στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε προς τους σπουδαστές και το εκπαιδευτικό προσωπικό της Ακαδημίας που θα στελεχώσει το Ειδικό Τμήμα Ηλεκτρολόγων Ε.Ν., ο κ. Γενικός Γραμματέας, δήλωσε ότι η δημιουργία του πρώτου Ειδικού Τμήματος αποτελεί καρπό της βούλησης και του σχεδιασμού που προώθησε ο απερχόμενος Υπουργός κ. Θ. Δρίτσας, ενώ μετέφερε το χαιρετισμό και τις ευχές για επιτυχία του νέου Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Π. Κουρουμπλή. Απευθυνόμενος στους σπουδαστές ο κ. Θεοτοκάς τόνισε ότι οι προσπάθειες για τη δημιουργία και λειτουργία του πρώτου Ειδικού Τμήματος Ηλεκτρολόγων Ε.Ν. αποτέλεσαν πρόκληση που στέφθηκε με επιτυχία, προκειμένου να ευοδωθεί ο στόχος η χώρα μας και η ελληνική Ναυτιλία να αποκτήσει πιστοποιημένους αξιωματικούς ειδικότητας Ηλεκτρολόγου, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Διεθνούς Σύμβασης STCW.

 

ΥΕΝ

Portal Team

Συντάκτης: Portal Team

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις