Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018, 05:33

Ακυρώσεις εισιτηρίων λόγω καιρού. 1.040 επιβάτες περιμένουν να λήξει το απαγορευτικό για να έρθουν στη ΧίοΉταν στραβό το κλίμα, το έφαγε και ο κακός μας ο καιρός. Παραμένει και σήμερα για δεύτερη ημέρα (το απαγορευτικό ξεκίνησε από χθες το μεσημέρι) αποκλεισμένο ακτοπλοϊκώς το νησί μας και εκτός των απωλειών που καταγράφουν οι ξενοδόχοι κ.λ.π. λόγω μη έλευσης του πρώτου κύματος Τούρκων επισκεπτών, τώρα υπάρχουν προβλήματα και για τους όποιους Έλληνες επιμένουν – παρά την κρίση- να προγραμματίζουν ολιγοήμερες διακοπές στο νησί μας.

Πληρότητα παρουσιάζουν οι κρατήσεις εισιτηρίων για το πλοίο Blue Star Patmos το  οποίο μετέθεσε το δρομολόγιο, που δεν έγινε λόγω καιρού χθες, για σήμερα το  βράδυ με αναχώρηση στις 10 από Πειραιά και με ενδιάμεσο σταθμό τα Ψαρά. Στη Χίο αναμένεται να φτάσει στις 7 το πρωί, αποβιβάζοντας 900 περίπου επιβάτες και 65 ΙΧ.

Ο αποκλεισμός του «Αριάδνη» από χτες στη Μυτιλήνη, παρά το γεγονός ότι και το δικό του δρομολόγιο προβλέπεται να εκτελεστεί με 1,5 ημέρα διαφορά, οδήγησε σε αρκετές ακυρώσεις εισιτηρίων, αφού προβλέπεται να αναχωρήσει από Μυτιλήνη όταν λήξει το απαγορευτικό – πιθανά σήμερα το βράδυ- με προγραμματισμένη στη συνέχεια αναχώρηση από Πειραιά στις 9 το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου και άφιξη στο νησί μας στις  5 το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Ενώ στο «Αριάδνη» τα εισιτήρια που είχαν κλειστεί για Χίο ήταν περίπου 400, περιορίστηκαν στα 140, αφού άλλοι τα ακύρωσαν και ματαίωσαν το ταξίδι τους κι άλλοι τα ακύρωσαν για να εκδώσουν άλλα με το Patmos, που φτάνει το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στο νησί.

Σε γενικές γραμμές οι αφίξεις από Πειραιά τη Μεγάλη Εβδομάδα δεν κινήθηκαν σε υψηλά νούμερα, αν υπολογίσει κανείς ότι ανάμεσα στους αφιχθέντες είναι και πολλοί φοιτητές, καθώς και Χιώτες της Αττικής που έρχονται για να κάνουν Πάσχα στο χωριό. Συγκεκριμένα από την περασμένη Παρασκευή, μέχρι αύριο το πρωί εκτιμάται ότι θα έχουν έρθει ακτοπλοϊκώς στη Χίο 4.500 άτομα. Πέρσι την αντίστοιχη περίοδο είχαμε περί τους 5.900 επιβάτες, μείωση δηλαδή κατά 20%!

 

ΠΗΓΗ

Portal Team

Συντάκτης: Portal Team

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις