Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018, 09:55

Αμετάβλητες οι οφειλές ναυτιλιακών εταιρειών προς το ΝΑΤΣτο ποσό των 101,03 εκατ. ευρώ διατηρήθηκαν οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές των ναυτιλιακών εταιρειών προς το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (ΝΑΤ) το τελευταίο έτος σύμφωνα με στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης.

Τα στοιχεία είχαν ζητήσει οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, Διαμάντω Μανωλάκου και Μανώλης Συντυχάκης, οι οποίοι είχαν καταθέσει Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων και ζητούσαν να ενημερωθούν ποιες είναι οι ανεξόφλητες φορολογικές οφειλές εφοπλιστών και ναυτιλιακών εταιρειών και ποιες οι βεβαιωμένες ανεξόφλητες οφειλές προς το ΝΑΤ.

Σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το ΝΑΤ που έχουν αποσταλεί προς βεβαίωση στις αρμόδιες ΔΟΥ, σύμφωνα με τα τηρούμενα στοιχεία στην αρμόδια υπηρεσία του Ταμείου προκύπτει ότι:

  • Από πλοία εσωτερικού το ποσό οφειλής είναι 35,89 εκατ. ευρώ.
  • Από τα ποντοπόρα πλοία το ποσό οφειλής είναι 17,93 εκατ. ευρώ.
  • Από το Κεφάλαιο Ασφάλισης Επιβατών και οχημάτων το ποσό οφειλής είναι 47,49 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, τον Απρίλιο του 2014, ο τότε υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης είχε προσδιορίσει ξανά τις οφειλές των ναυτιλιακών εταιρειών προς το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο στα 101 εκατ. ευρώ, αναλυμένες ως εξής:

  • Από οφειλές πλοίων εσωτερικού: 35,02 εκατ. ευρώ.
  • Από οφειλές ποντοπόρων πλοίων: 17,89 εκατ. ευρώ.
  • Από οφειλές έναντι Κεφαλαίου Ασφάλισης Επιβατών και Οχημάτων: 48,15 εκατ. ευρώ.

Πηγή:www.reporter.gr

Portal Team

Συντάκτης: Portal Team

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις