Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018, 05:34

Ανανεώνεται και εκσυγχρονίζεται ο στόλος της Πλοηγικής Υπηρεσίας                                                                                                                                                          Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017

 

                                                                                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανανεώνεται και εκσυγχρονίζεται ο στόλος της Πλοηγικής Υπηρεσίας

Ξεκίνησαν και κινούνται σε δύο κατευθύνσεις οι διαδικασίες για τον εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου στόλου της Πλοηγικής Υπηρεσίας. Ο πεπαλαιωμένος στόλος αντικαθίσταται, προκειμένου η Υπηρεσία να ανταπεξέρχεται στις ανάγκες της με ασφάλεια.

Στο πλαίσιο αυτό, δημοσιεύτηκε η προκήρυξη (αρ.πρωτ.03/2017) για την προμήθεια και εγκατάσταση δέκα (10) κύριων μηχανών για τις έκτακτες ανάγκες των πλωτών μέσων του Πλοηγικού Σταθμού Πειραιά. Ο προϋπολογισμός είναι #385.000,00# ευρώ. Ως ημερομηνία αποσφράγισης προσφορών έχει οριστεί η  27η Απριλίου2017.

Παράλληλα, άρχισε και είναι σε εξέλιξη η διαδικασία για την προμήθεια (ναυπήγηση) επτά (07)  νέων πλωτών μέσων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τελευταία φορά που πραγματοποιήθηκε προμήθεια για την ανανέωση σκαφών ήταν το 2003, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται συστηματικά έκτοτε και για πολλά χρόνια η Πλοηγική Υπηρεσία.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μέσω της Γενικής Γραμματείας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, προέβη στις απαιτούμενες ενέργειες, που θα οδηγήσουν μετά την ολοκλήρωση των διαγωνιστικών διαδικασιών, στην  αναβάθμιση του εξοπλισμού της Πλοηγικής.

 

Simos Michaloglou

Συντάκτης: Simos Michaloglou

Administrator

Ένα Σχόλιο στο Ανανεώνεται και εκσυγχρονίζεται ο στόλος της Πλοηγικής Υπηρεσίας

  1. Ο/Η Θανασης Νικου λέει:

     Τι να τα κανουν τα σκαφοι οταν δεν υπαρχουν ΠΛΟΗΓΟΙ. Για οποιον δεν καταλαβε αγοραζω πλοιο χωρις να εχω ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ. ΠΡΩΤΑ ΠΛΟΗΓΟΥΣ ΠΡΟΣΛΑΒΑΝΩ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΚΤΑΜΗΝΗΤΕΣ.και μετα σκαφοι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις