Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019, 01:18

Αντίο «Δαίδαλε» ..

Photo by: Simos Michaloglou


Ένα ακόμη κλασικό πλωτό ανάκτορο προηγούμενων δεκαετιών μας αφήνει για την «απέναντι ακτή», την παραλία Aliağa στα μικρασιατικά παράλια, όπου σύντομα η φλόγα του διαλυτή θα σβήσει το πλοίο, χωρίς όμως να καταφέρει να διαγράψει τη σπουδαία ιστορία του στις θάλασσες.

Το «Caribbean Galaxy» ρυμουλκείται αυτή την ώρα από το ρυμουλκό «CHRISTOS XXXIV» του Spanopoulos Group, στο τελευταίο ταξίδι του για την Τουρκία.

Γεννήθηκε ως «ORION» το 1973 στην Ιαπωνία. Η κομψή σιλουέτα του σκαριού που ξεχώριζε από άλλα γιαπωνέζικα – κουτιά της ίδιας γενιάς, αξιώθηκε να φορέσει το βαρύ σινιάλο του «Πρίγκιπα με τα κρίνα» των Μινωικών Γραμμών το 1989 και να ταξιδέψει για αρκετά χρόνια στις γραμμές της Αδριατικής και κυρίως της Βενετίας.

Με τα σινιάλα των Μινωϊκών Γραμμών τη δεκαετία του ’90 (επίσημη καρτ ποστάλ της εταιρείας)

 

Αρχές της δεκαετίας του 2000 ήρθε στο Αιγαίο, στη γραμμή ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΣΠΟΡΑΔΕΣ – ΚΥΚΛΑΔΕΣ – ΚΡΗΤΗ, στη θέση του αδελφού του «El Greco». Το 2005 πωλήθηκε από την εταιρεία του Ηρακλείου στην Adria Ferries και έτσι επέστρεψε για μερικά χρόνια στην Αδριατική, σε γραμμές μεταξύ Ιταλίας – Αλβανίας.

Στο Πέραμα βρισκόταν παροπλισμένο από το 2016 και ήλπιζε σε εύρεση νέου πλοιοκτήτη στους πλειστηριασμούς που είχαν κατά καιρούς διεξαχθεί.

Όμως η μοίρα των καραβιών είναι σχεδόν κοινή, όταν γεράσουν..

 

Στην πλούσια σταδιοδρομία του στις θάλασσες, άλλαξε πολλά ονόματα. Εμείς όμως θα το θυμόμαστε με το όνομα που το γνωρίσαμε και το αγαπήσαμε στην Ελλάδα και έτσι θα το αποχαιρετήσουμε.. καλό ταξίδι «ΔΑΙΔΑΛΕ»!

 

κείμενο – φωτογραφίες: Σίμος Μιχάλογλου

 

Simos Michaloglou

Συντάκτης: Simos Michaloglou

Administrator

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις