Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018, 07:46

Απεργιακό Μπλόκο Για Τα Ρυμουλκά Από Τους Εργαζόμενους Των ΕΛΠΕΕκδικάζεται σήμερα, στο Μονομελές Πρωτοδικείο, η αγωγή της διοίκησης των ΕΛΠΕ κατά του Σωματείου Εργαζομένων στον όμιλο, προκειμένου να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η εξαγγελθείσα απεργιακή κινητοποίηση, εκ μέρους του ΠΣΕΕΠ, με ορίζοντα δύο εβδομάδων και πιθανή συνέπεια τη διακοπή της ομαλής τροφοδοσίας της χώρας με καύσιμα στην αιχμή της τουριστικής περιόδου.

Οι απεργίες αφορούν τους εργαζόμενους στους προβλήτες των λιμενικών εγκαταστάσεων Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Πάχης, δηλαδή τις εγκαταστάσεις που τροφοδοτούν με αργό πετρέλαιο τις κύριες μονάδες διύλισης του ομίλου.

Οι λόγοι τους οποίους προβάλλουν έχουν να κάνουν με την άρνησή τους να υπάρξει μεταβατική περίοδος στην εφαρμογή του νέου αυστηρότερου πλαισίου ως προς τον κανονισμό που διέπει τα ρυμουλκά τα οποία συνοδεύουν τα δεξαμενόπλοια στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ. Βεβαίως, τα ίδια τα ΕΛΠΕ ήταν που ξεκίνησαν τις διαδικασίες για την αλλαγή των κανονισμών και των προδιαγραφών για τα συγκεκριμένα ειδικού τύπου ρυμουλκά που συνοδεύουν τα μεγάλα τάνκερ στις λιμενικές εγκαταστάσεις του ομίλου, καλύπτοντας τις ανάγκες των διυλιστηρίων.

Όμως, μετά από απόφαση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η άμεση εφαρμογή του νέου κανονισμού θα επανεξεταστεί από ειδική επιτροπή, καθώς εκτιμάται πως η αλλαγή του ισχύοντος καθεστώτος θα είχε καταστροφικές συνέπειες για το συντριπτικό ποσοστό των ρυμουλκών που σήμερα συνεργάζονται με τα πλοία που τροφοδοτούν τα ΕΛΠΕ.

Κοντολογίς, 42 από τα 50 ρυμουλκά που συνοδεύουν τα πλοία δεν θα μπορούσαν να επιχειρήσουν, λόγω του ότι είναι παλαιότερα των 20 ετών, άρα θα βγουν στην ανεργία 210 οικογένειες.

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Portal Team

Συντάκτης: Portal Team

Ένα Σχόλιο στο Απεργιακό Μπλόκο Για Τα Ρυμουλκά Από Τους Εργαζόμενους Των ΕΛΠΕ

  1. Ο/Η ΝΙΚΟΛΑΟΣ Π. λέει:

    Aς αφήσουν τα Ρυμουλκά ήσυχα να κάνουν την δουλειά τους με ασφάλεια όπως την κάνουν εδώ και τόσα χρόνια και ας ασχοληθούν με κάτι άλλο οι κ. συνδικαλιστές

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις