Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018, 09:00

ΑΡΙΑΔΝΗ: Μανουβράροντας στη Χίο! 

O Πλοίαρχος της ΑΡΙΑΔΝΗΣ Cpt Διαμαντής Παπαγεωργίου

Η μανούβρα ενός επιβατηγού πλοίου στο λιμάνι της Χίου ανέκαθεν δεν ήταν εύκολη υπόθεση, καθώς η λειτουργική λεκάνη του λιμένος στο μεγαλύτερο μέρος της έχει αβαθή.

Ο γνωστός Καπετάνιος της "μάχιμης" ακτοπλοίας, Cpt Διαμαντής Παπαγεωργίου, με το σπάνιο έμφυτο ταλέντο που διαθέτει στους χειρισμούς της μανούβρας, θέλησε να κάνει τις συνθήκες ακόμη δυσκολότερες και έτσι μπροστά στο άγρυπνο μάτι των φακών του arxipelagos.com, έγραψε ιστορία προσφέροντας μοναδικό θέαμα μια νύχτα του Ιούλη του 2013, σε πολλούς περευρισκόμενους του λιμανιού εκείνη τη στιγμή αλλά και στους επιβαίνοντες του γιγάντιου ΕΓ/ΟΓ "ΑΡΙΑΔΝΗ".

"Glory Days" λοιπόν με μαγικό τρόπο, μανουβράροντας μες στη νύχτα, στο δύσκολο λιμάνι της Χίου, ένα βαρύ γιαπωνέζικο 200μετρο πλοίο και το σημαντικότερο.. Με το πλοίο "ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ" ήδη αγκυροβολημένο μέσα!!!

Η αποστολή του arxipelagos.com γνωρίζοντας από χρόνια τα κατορθώματα του γνωστού Πλοιάρχου, εξοπλίστηκε με 3 κάμερες για να απαθανατίσει από 3 διαφορετικά σημεία τη σπάνια μανούβρα: Μια κάμερα στη Γέφυρα, όπου ακούγονται και τα προστάγματα του Καπετάν Διαμαντή, μια κάμερα στο κοράκι της πλώρης, για να φαίνεται η απόσταση του βολβού από το ντόκο και μια τρίτη κάμερα στην πρύμνη, για να διακρίνεται η ιδιαιτέρως μικρή απόσταση που πέρασε η πρύμνη του ΑΡΙΑΔΝΗ από την πλώρη του ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ.

Κορυφαίο σημείο στη μανούβρα, όταν ακούγονται τα μέτρα απόστασης από το Λοστρόμο που βρίσκεται στο κοράκι της πλώρης και από τον Αξιωματικό που αναφέρει την απόσταση από το δεμένο ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ: 4 μέτρα πίσω και μόλις ένα μέτρο μπροστά (από το ντόκο)!!!

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον κ. Πλοίαρχο Cpt Διαμαντή Παπαγεωργίου για τις μοναδικές εικόνες και εμπειρίες που μας προσέφερε και μας προσφέρει καθημερινά! Ένας Καπετάνιος που εμπνέει θετικά κάθε Καραβολάτρη, κάθε λάτρη της θάλασσας και του ωραίου!

Πολλά συγχαρητήρια ακόμη και στο υπόλοιπο έμπειρο Πλήρωμα του ΑΡΙΑΔΝΗ για την προσφορά του στο απόλυτα ασφαλές, γρήγορο και ανθρώπινο ταξίδι με το γιγάντιο πλοίο.

Έν αναμονή του πλήρους, μεγάλου αφιερώματος στον πανέμορφο Ιάπωνα, απολαύστε το βίντεο, όπως το κατέγραψαν οι κάμερες του arxipelagos.com!

Χειριστήρια: Cpt Διαμαντής Παπαγεωργίου

Κάμερες: Σίμος Μιχάλογλου, Αντώνης Μέγγουλης, Νίκος Δημητριάδης

Μοντάζ-επεξεργασία βίντεο: Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος

Μετάφραση: Πέτρος Ψαρράς

Copyright Ιούλιος 2013

Μια παραγωγή του arxipelagos.com σε συνεργασία με την HELLENIC SEAWAYS

Portal Team

Συντάκτης: Portal Team

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις