Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018, 08:57

«ΑΡΙΑΔΝΗ»: Πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την παραλαβή του στην Ιαπωνία & τη μετασκευή του στην Ελλάδα !!!Με τη χθεσινή άφιξη ενός ακόμη Ιάπωνα για την Ελληνική μας Ακτοπλοΐα, του «ΑΣΤΕΡΙΩΝ ΙΙ» το οποίο αποτελεί το νέο απόκτημα του στόλου της ANEK LINES, μας δόθηκε η ευκαιρία να θυμηθούμε μέσα από ένα πλούσιο φωτογραφικό αφιέρωμα, την πανέμορφη «ΑΡΙΑΔΝΗ – ARIADNE ( IMO 9135262 ) » της HELLENIC SEAWAYS, η οποία ήρθε στον Πειραιά την 1η του έτους 2007.

Πρόκειται πιθανόν για το πιο εντυπωσιακό πλοίο της Ελληνικής Ακτοπλοΐας που ήρθε από το εξωτερικό και μετασκευάστηκε στη χώρα μας.
Το πλοίο ναυπηγήθηκε το 1996 στα Ναυπηγεία της Mitsubishi στην Ιαπωνία με το όνομα «Rainbow Bell», ενώ 9 χρόνια μετά, μετανομάστηκε σε «Ferry Himuka» όνομα που κράτησε έως το Νοέμβριο του 2006 που το αγόρασε η HELLENIC SEAWAYS.

Την ελληνική σημαία ύψωσε στις 9 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους στο λιμάνι του Ναγκασάκι και αναχώρησε λίγες ημέρες μετά για το μακρύ ταξίδι στην Ελλάδα.
Το Σεπτέμβριο του 2007 το πλοίο ολοκλήρωσε τις εργασίες μετασκευής και το πρώτο εμπορικό δρομολόγιο πραγματοποίησε στις 25 Σεπτεμβρίου 2007, ενώ τα εγκαίνια πραγματοποίηθηκαν στις 11 Οκτωβρίου 2007.

Το μέγιστο μήκος του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΡΙΑΔΝΗ» φτάνει τα 195,95 μέτρα και το πλάτος τα 27 μέτρα.

Μπορείτε επίσης να δείτε ΕΔΩ το εκτενές αφιέρωμα στο πλοίο που πραγματοποίησε το arxipelagos.com το καλοκαίρι του 2013.

Απολαύστε το πλούσιο φωτο-ρεπορτάζ:

 

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ

 

 

 

Simos Michaloglou

Συντάκτης: Simos Michaloglou

Administrator

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις