Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018, 04:43

Βίντεο που σοκάρει: Πλοηγό τον σκεπάζουν τεράστια κύματα κατά την αποβίβαση του από το MSC JulieΔείτε το παρακάτω βίντεο που δείχνει τις προετοιμασίες για τη μεταφορά πλοηγού στο λιμάνι του Sines στην Πορτογαλία.

Το πλοίο στο βίντεο είναι η MSC Julie που αναχώρησε από το Sines την Πέμπτη, σύμφωνα με δεδομένα του AIS.

Σύμφωνα με ερωτήσεις που κάνανε  στον πλοηγό απάντησε:

"Το πλοίο πλησίαζε το PSA Sines Terminal XXI με 3μ. σούελ. Όταν έφυγα από το προηγούμενο πλοίο, ζήτησα από τον καπετάνιο να κάνει κάποιους ελιγμούς επειδή κουνούσε  πάρα πολύ. Ηταν ξεκάθαρο ότι θα είχα πρόβλημα επιβίβασης.

Ως συνήθως πλησίασα για να επιβιβαστώ από τη δεξιά πλευρά αλλά η σκάλα παρασυρόταν στο νερό. Ζήτησα από τον καπετάνιο να κάνει έναν ελιγμό, γιατί δεν ήμουν σε θέση να επιβιβαστώ.

Δεν πήρα καμία απάντηση και, στη συνέχεια, λίγα λεπτά πιο  μετά άρχισε να κουνιέται  περισσότερο και το νερό σχεδόν εχει φτάσει την πόρτα.

Και πάλι ζήτησα να κάνουν ελιγμό. Στη συνέχεια το νερό πλημμύρισε το σημείο επιβίβασης του πιλότου δύο φορές.

Άρχισα να φωνάζω στον Ανθυποπλοίαρχο και σε εκείνο το σημείο ο συνάδελφός μου άρχισε να καταγράφει.

Στη συνέχεια κατάφερα να επικοινωνήσω με τη γέφυρα και, όταν το σκάφος άρχισε να στρίβει προς τα δεξιά επιβιβάστηκα  με ασφάλεια. Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι γίναμε μούσκεμα γιατί μέσα υπήρχε νερό ως τα γόνατά μας. Πέραν αυτού, όλα καλά. Στο εσωτερικό του πλοίου  υπήρχαν 2 ακόμη μέλη του πληρώματος.

Ίσως η δημοσιοποίηση του βίντεο να κάνει τους ανθρώπους να σκέφτονται πρώτα πριν κάνουν ανασφαλείς ενέργειες".

 

Portal Team

Συντάκτης: Portal Team

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις