Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019, 01:48

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΥΡΙΚΟΣ – ΝΑΥΚΛΗΡΟΣ: Ένας χαρισματικός θαλασσινόςΣτο ταξίδι μας με το SUPERFAST XI γνωρίσαμε τον κ. Γιώργο Κυρίκο που έχει βαθμό Ναύκληρου.Ο κ. Γιώργος μας εξέπληξε ευχάριστα με τις δημιουργίες του, τα ομοιώματα πλοίων που είναι τόσο ζωντανά λες και θα ταξιδέψουν με μιας στις θάλασσες του κόσμου.Το ξεχωριστό χόμπι του το ξεκίνησε από τα τέλη της δεκαετίας του ’70 και σε όλα αυτά τα χρόνια δημιούργησε υπέροχα καράβια, όλα φτιαγμένα και λαξευμένα στο χέρι, χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά.. Από ξύλο μέχρι μπρούτζο και πολλά πολλά ακόμ

 Το καμάρι του όμως είναι το SUPERFAST XI, μια μεγάλη μακέτα ακριβέστατο ομοίωμα του αληθινού, σε κλίμακα 1:100. Έτσι το συνολικό μήκος του πλοίου βγαίνει στα 2 μέτρα.

Σίγουρα δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο τόσο πιστά δουλεμένο μοντέλο του SUPERFAST XI!
Μια λαμπρή κατασκευή που δούλεψε για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα στο ίδιο το SUPERFAST XI!
Με κάθε λεπτομέρεια φτιαγμένη στο χέρι, από τους καναπέδες και τα έπιπλα των εσωτερικών σαλονιών, τις καμπίνες με τα κρεβάτια και τα φωτορυθμικά της Discotheque, μέχρι τα μηχανήματα της Γέφυρας και τους χώρους των γκαράζ. Όλα με μεράκι και αστείρευτο ταλέντο.

Ο κ. Κυρίκος μας μιλά στην κάμερα του Arxipelagos για τις δημιουργίες του.. για τα καμάρια του.. για τα μετάλλια και τις βραβεύσεις που κυριολεκτικά «σάρωσε» σε διαγωνισμό μοντελιστών με το «SUPERFAST XI»!

Είναι όμως ακόμη κάτι, που ακόμη δεν το έχει πραγματοποιήσει.. τη δημιουργία ενός χώρου – μουσείου που θα φιλοξενήσει τα έργα του, για να ταξιδέψει τους λάτρεις των καραβιών και της θάλασσας, από τα αρχαία χρόνια μέχρι το σήμερα!

Εμείς του ευχόμαστε να τα καταφέρει και να έχουμε τη μεγάλη χαρά να συναντήσουμε από κοντά τα θαυμαστά έργα του!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Σίμος Μιχάλογλου, Αντώνης Μέγγουλης
ΚΑΜΕΡΑ: Νίκος Δημητριάδης
ΜΟΝΤΑΖ: Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος

copyright Οκτώβριος 2014

.

Portal Team

Συντάκτης: Portal Team

2 Σχόλια στο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΥΡΙΚΟΣ – ΝΑΥΚΛΗΡΟΣ: Ένας χαρισματικός θαλασσινός

  1. Η δουλειά που έχει αυτό το μοντέλο είναι μοναδικά υπέροχη και η αξία του ανεκτίμητη. Μου ζητήθηκε μια εκτίμηση και θέτω την αξία του στα 50.000 ευρώ.

  2. Ο/Η Albert Levis λέει:

    Εκπληκτικό,όπως και όλα τα άλλα ομοιώματα τού κ.Κυρίκου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις