Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018, 11:16

Δεκάδες νεκροί σε βύθιση πλοίου στο ΜπανγκλαντέςΤουλάχιστον 41 άνθρωποι, ανάμεσά τους έντεκα παιδιά, έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή στο ναυάγιο πορθμείου που συγκρούστηκε με φορτηγό πλοίο στο Μπανγκλαντές, ανακοίνωσε η αστυνομία τονίζοντας ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων συνεχίζονται.

Οι Aρχές δεν γνωρίζουν τον ακριβή αριθμό των επιβατών, ωστόσο σύμφωνα με τους επιζήσαντες του ναυαγίου, το MV Mostofa μπορεί να μετέφερε έως 150 άτομα τη στιγμή του δυστυχήματος που σημειώθηκε στον ποταμό Πάντμα, περίπου 70 χλμ. βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Ντάκα.

Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη, παρότι είναι νύχτα, για τον εντοπισμό αγνοουμένων, με τη βοήθεια προβολέων άλλων πλοίων.

«Οι δύτες βρήκαν 41 πτώματα, από τα οποία έντεκα είναι παιδιών και επτά γυναικών» δήλωσε ο διοικητής της τοπικής αστυνομίας Ρακιμπούζ Ζαμάν. «Περίπου 50 ναυαγοί έφθασαν στις όχθες του ποταμού κολυμπώντας ή μετά τη διάσωσή τους από άλλα πλοία».

Στον τερματικό του σιδηροδρομικού σταθμού της περιοχής Πατούρια, στη Ντάκα, εκτυλίχθηκαν τραγικές στιγμές. Οι οικογένειες των θυμάτων είχαν συγκεντρωθεί εκεί για την αναγνώριση των σορών, τις οποίες είχαν μεταφέρει στο σημείο αυτό τα συνεργεία διάσωσης.

Το πλοίο είχε αποπλεύσει από την περιοχή Ρατζμπάρι και κατευθυνόταν στην Πατούρια την ώρα του δυστυχήματος. Ο ακριβής αριθμός των ανθρώπων πάνω το πλοίο δεν έγινε αμέσως γνωστός, καθώς τα περισσότερα πλοία που μεταφέρουν επιβάτες δεν τηρούν μητρώα επιβατών στο Μπανγκλαντές.

Ο ποταμός Πάντμα είναι από τους σημαντικότερους της χώρας. Το Μπανγκλαντές, μια από τις φτωχότερες χώρες της Ασίας, έχει περισσότερα από 230 ποτάμια και οι εσωτερικές πλωτές μεταφορές είναι ο κύριος τρόπος μεταφοράς, ιδιαίτερα στο νότο και στα βορειοανατολικά.

 

ΠΗΓΗ

Portal Team

Συντάκτης: Portal Team

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις