Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018, 08:31

Δεξαμενόπλοιο προσάραξε στα ανοιχτά της ΚωΕνημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κω για περιστατικό προσάραξης του Δ/Ξ «BLUEDREAM», σημαίας ST KITTS-NEVIS, σε αμμώδη αβαθή Άκρας Αμμόγλωσσα Κω, 0,46ν.μ. από την ακτή, με φορτίο υγροποιημένου αερίου πετρελαίου και τους δεκαέξι (16) επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής με περιπολικό ΛΣ-ΕΛΑΚΤ και πλωτό περιπολικό ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, το Ρ/Κ «ΑΝΤΩΝΙΟΣ», Ν.Π. 7062, ενώ βρισκόταν σε επιφυλακή και το Ρ/Κ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΦΑΝΕΡ», Ν.Π. 8184 σε λιμένα Κω για τυχόν παροχή συνδρομής.

Το ανωτέρω Δ/Ξ αποκολλήθηκε τελικά με ίδια μέσα, κατόπιν ενεργειών του πληρώματος, ενώ το πλωτό περιπολικό ΛΣ-ΕΛΑΚΤ κατεύθυνε το πλοίο σε περιοχή αγκυροβολίου, έξωθεν του λιμένα Κω, όπου και αγκυροβόλησε. Από το Λιμεναρχείο Κω απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού από το Νηογνώμονα ή άλλον εξουσιοδοτημένο οργανισμό, που παρακολουθεί το πλοίο περί διατήρησης της ισχύως των πιστοποιητικών ασφαλείας και προστασίας του περιβάλλοντος. Από την αποκόλληση δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Portal Team

Συντάκτης: Portal Team

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις