Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018, 06:43

Διεθνής διάκριση για τον καπετάν Παναγιώτη ΤσάκοΜια σημαντική διεθνής διάκριση απονέμεται στον καπετάν Παναγιώτη Ν. Τσάκο, ιδρυτή του Ομίλου Τσάκου, καθώς ανακηρύχτηκε σε «Αρχιπλοίαρχο» για το 2015 του Connecticut Maritime Association (CMA).

 

Το CMA είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός, μια Ένωση από άτομα που εκπροσωπούν κάθε πτυχή της ναυτιλίας και του διεθνούς εμπορίου. Εδώ και 30 χρόνια πραγματοποιείται, μια φορά τον χρόνο μια εμπορική έκθεση και συνέδριο στο Stamford, της πολιτείας του Connecticut, στις ΗΠΑ, το οποίο έχει ασχοληθεί με θέματα ημερήσιας διοίκησης, σε μια δυναμική εμπορική αγορά για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της και συγκεντρώνει τους διεθνείς ηγέτες της ναυτιλιακής βιομηχανίας, ώστε ωα ασχοληθούν σοβαρά με τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις από τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς, τη πειρατεία στην έκρηξη του εμπορίου με την Κίνα και την απασχόληση.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών του ετήσιου Connecticut Maritime Association, στις 25 Μαρτίου, στο Gala Dinner, στο Ξενοδοχείο Hilton, στο Stamford θα απονεμηθεί το βραβείο «Commodore 2015» στον καπετάν Παναγιώτη Τσάκο.

Το βραβείο απονέμεται κάθε χρόνο σε ένα πρόσωπο της διεθνούς ναυτιλιακής βιομηχανίας, που έχει συμβάλει στην ανάπτυξη και στην εξέλιξη της βιομηχανίας.

«Ο καπετάν Τσάκος έχει αφιερώσει τη ζωή του στη θάλασσα, για την ευημερία των ανθρώπων στη θάλασσα, τη φροντίδα και την προστασία του περιβάλλοντος και την οικοδόμηση μιας επιτυχημένης εμπορικής ναυτιλιακής εταιρείας», αναφέρεται σε ανακοίνωση των διοργανωτών αιτιολογώντας την φετινή επιλογή τους.

Ο πρόεδρος της CMA Ian Workman μετά την ανακοίνωση της απόφασης δήλωσε ότι «ο καπετάν Τσάκος αντιπροσωπεύει τις καλύτερης ποιότητας υπηρεσίας, τη δημιουργικότητα και τη δέσμευση για τη βιομηχανία μας και τους ναυτικούς, τις γυναίκες και τους άνδρες που διαχειρίζονται με ασφάλεια τα πλοία και το εμπόριο σε όλο τον κόσμο. Η CMA έχει την τιμή να βραβεύσει τον Καπετάν Τσάκος με το Commodore Award 2015. Είναι ένας ηγέτης που όλοι μπορούν να θαυμάσουν».

Το βραβείο Commodores CMA έχουν πάρει στο παρελθόν οι: Ole Skaarup, Jacob Stolt-Nielsen, Γιώργος Λιβανός, Phil Loree, Thomas Moran, Γρηγόρης Χατζηελευθεριάδης, Helmut Sohmen, Gerhard Kurz, William O’Neil, Richard du Moulin, Per Heidenreich, Marc Saverys, Frank Tsao, Στέλιος Χατζηιωάννου, Πήτερ Γεωργιόπουλος, C. Sean Day, Torben Jensen, Morten Arntzen, John Fredriksen, ο πρώην ισχυρός άνδρας της Cosco Capt. Wei Jiafu, Philippe Louis-Dreyfus, Αγγελική Φράγκου, Oivind Lorentzen, III, Peter Evensen και το 2014 το είχε πάρει ο επικεφαλής της Scorpio Bulkers Inc., που εδρεύει στο Μονακό, Robert Bugbee.

Σχετικά με τον Όμιλο Τσάκου

Ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος γεννήθηκε το 1936 στα Καρδάμυλα της Χίου.

Κατά τη διάρκεια των εγκύκλιων σπουδών του είχε την πρώτη θαλασσινή εμπειρία ως μέλος πληρώματος πλοίου σε ηλικία 16 ετών. Απεφοίτησε από το Λιβάνειο Ναυτικό Γυμνάσιο Καρδαμύλων και από το 1954 ξεκίνησε το ναυτικό επάγγελμα σαν Δόκιμος Πλοίαρχος. Έκτοτε και μέχρι το 1965 υπηρέτησε συνεχώς σε διάφορα πλοία σαν Δόκιμος – Ανθυποπλοίαρχος – Υποπλοίαρχος και Πλοίαρχος με μόνη διακοπή το 1959, όταν θέλοντας να συνδυάσει την πείρα με θεωρητική κατάρτιση, πραγματοποίησε σπουδές Chartering και Insurance στην Αγγλία και το 1960, όταν υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στο Λιμενικό Σώμα.

Κατά τα έτη 1965 έως 1970 πρόσφερε τις υπηρεσίες του σε μεγάλη ναυτιλιακή εταιρεία της εποχής σαν Αρχιπλοίαρχος και Operation Manager.

Το έτος 1970 απέκτησε το πρώτο του πλοίο και ίδρυσε την εταιρεία “ΤSAKOS SHIPPING & TRADING S.A.” η οποία σήμερα αποτελεί τον κορμό του Ομίλου των Eταιρειών ΤΣΑΚΟΣ.

Σήμερα τα κεντρικά γραφεία του Ομίλου βρίσκονται στο “Μέγαρο Μακεδονία” και υπάρχουν περιφερειακά γραφεία και εταιρείες που είναι εγκατεστημένες στην νήσο Χίο, στο Λονδίνο, στην Νέα Υόρκη, στο Μοντεβιδέο, στη Μανίλα και στην Σιγκαπούρη.

Η Τσάκος Shipping & Trading ελέγχει ένα διαφοροποιημένο στόλο από περίπου 70 σκάφη.

Ο Όμιλος Τσάκου περιλαμβάνει επίσης την εισηγμένες Τσάκος Energy Navigation Limited, η οποία έχει ένα στόλο από 51 πλοία.

Το 2010, ο Όμιλος Τσάκου και η Schoeller Holdings ίδρυσαν την Τσάκος Columbia Shipmanagement, η οποία τώρα έχει ένα στόλο από 65 πλοία. Η εταιρεία συμμετέχει επίσης στην επισκευή πλοίων και σε υπεράκτιες εταιρείες

 

ΠΗΓΗ

Portal Team

Συντάκτης: Portal Team

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις