Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018, 04:17

ΕΓ/ΟΓ ΙΟΝΙΟΝ – «ΙΣΤΟΡΙΚΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΑΙ» 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΓ/ΟΓ ΙΟΝΙΟΝ Γεννήθηκε το 1972 στα ναυπηγεία Ανδρεάδη στο Πέραμα από τον Καλλιτέχνη – Ναυπηγό Χρήστο Μεσσήνη για την οικογενειακή εταιρία του Στρίντζη από την Κεφαλονιά και εξυπηρετούσε στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη. Από το 1974 εως 1977 πραγματοποιούσε δρομολόγια για Σύρο – Τήνο – Μύκονο – Άγιο Κήρυκο – Καρλόβασι – Βαθύ αλλά και για Πάτμο – Κάλυμνο – Κώ – Ρόδο.

Το 1978 όπου πωλήθηκε στην εταιρία των Σταθάκη – Μανούσο και εξυπηρέτησε από Πειραιά για δυτικές Κυκλάδες και στη γραμμή Κυπαρρίσι-Γέρακα-Μονεμβασιά-Νεάπολη και Αγία Πελαγία Κυθήρων. Τα δρομολόγια έφταναν μέχρι και το Καστέλι της Κρήτης. Είχε ολικό μήκος 86,70 μέτρα, μέγιστο πλάτος 14,50 μέτρα, βύθισμα 3,60 μέτρα , κόροι ολικής χωρητικοτητας 3350, 2 μηχανές stork werkspoor motor συνολικά 9400 bhp, που του έδιναν ταχύτητα 18 κόμβων. Το 1992 προσάραξε στη Γραμβούσα Κισσάμου και ημιβυθίστηκε και έτσι η ελληνική ακτοπλοϊα έχασε για πάντα ένα διαμάντι που γεννήθηκε, ταξίδεψε και αγαπήθηκε στην Ελλάδα..

Σίμος Μιχάλογλου

 

Το «ΙΟΝΙΟΝ» τη δεκαετία του ’70 καταπλέει στο Βαθύ της Ιθάκης με τα σινιάλα της Στρίντζης. (Καρτ-ποστάλ εποχής από το αρχείο του Σίμου Μιχάλογλου)
,
Η αφίσα της εταιρίας του «ΙΟΝΙΟΝ» τη δεκαετία του ’80.
,
Καρτ-ποστάλ εποχής της δεκαετίας του ’80 από την όμορφη Σίφνο, όπου το «ΙΟΝΙΟΝ» σημαιοστολισμένο καταπλέει στον όρμο για να συμμετέχει στη μεγάλη τοπική εορτή της Παναγίας της Χρυσοπηγής.
,
Ακόμη μια καρτ-ποστάλ από την Αγία Πελαγία των Κυθήρων, όπου το ιστορικό «ΙΟΝΙΟΝ» βρίσκεται αγκυροβολημένο.
,
Μια υπέροχη αεροφωτογραφία από τη μπροσούρα της ΛΙΝΔΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ στα τέλη της δεκαετίας του ’80.

Portal Team

Συντάκτης: Portal Team

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις