Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018, 04:53

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ: ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2018Με τη συμμετοχή πλήθους φίλων και μελών του «Ελληνικού Συνδέσμου Παραδοσιακών Σκαφών» εορτάστηκε η κοπή της βασιλόπιτας του Συνδέσμου το Σάββατο 27/01/2018 στα Ναυπηγεία Ψαρρού στο Πέραμα.

Μετά την ανταλλαγή ευχών για ένα ευτυχισμένο νέο έτος από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Νικόλαο Καβαλλιέρο και τα μέλη του Δ.Σ. σε συζήτηση αναπτύχθηκαν οι σκοποί και οι στόχοι, που δεν είναι άλλοι από το συνεχή αγώνα όλων για τη διάσωση των ελληνικών ξύλινων παραδοσιακών σκαφών και της Ελληνικής Παραδοσιακής ναυπηγικής τέχνης των Ελλήνων καραβομαραγκών των τελευταίων 150 ετών.

Δόθηκε έμφαση στην αναγκαιότητα για τη δημιουργία πλωτών μουσείων παραδοσιακών σκαφών και για τη συνέχιση λειτουργίας των λίγων εναπομείναντων παραδοσιακών καρνάγιων.

Με θαλασσινούς μεζέδες και ψησταριά, άφθονο κρασί και νησιώτικη μουσική σε μια χαρούμενη και φιλική ατμόσφαιρα έγινε αναδρομή στα πεπραγμένα του Συνδέσμου και τονίστηκε ότι είναι μεγάλη η απουσία του μέλους Γιάννη Καψή, ο οποίος με πλήρη ιστιοφορία απέπλευσε για παραδεισένια λιμάνια.

Στο φιλόξενο χώρο των Ναυπηγείων Ψαρρού ανάμεσα σε δύο νέες ξύλινες κατασκευές, πολλές ξύλινες μετασκευές και συντηρήσεις όλοι έμειναν ικανοποιημένοι, καθώς διαπιστώθηκε ότι ο αγώνας συνεχίζεται κι ίσως υπάρξει φως στην άκρη του τούνελ της Ελληνικής δημόσιας αγκύλωσης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που με πείσμα συνεχίζει την απόσυρση των ξύλινων Ελληνικών αλιευτικών Σκαφών με την βάρβαρη, ολοκληρωτική καταστροφή τους.

   Παρακάτω ακολουθούν φωτογραφίες από την Εκδήλωση.

Portal Team

Συντάκτης: Portal Team

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις