Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018, 11:42

Ελληνικό δεξαμενόπλοιο «μπλοκαρίστηκε» στην Ανατολική Λιβύη

Photo by: KONSTANTINOS PAPADOPOULOS (ARXIPELAGOS.COM)


Στη δίνη της εμφύλιας σύγκρουσης στη Λιβύη βρέθηκε ελληνικό δεξαμενόπλοιο καθώς οι αρχές της κυβέρνησης στα ανατολικά της χώρας μπλόκαραν την φόρτωση του με πετρέλαιο, το οποίο ανήκει στην κοινοπραξία National Oil Corp (NOC) η οποία ελέγχεται από την κυβέρνηση της Τρίπολης, και αναγνωρίζεται διεθνώς.

Το ελληνικής πλοιοκτησίας δεξαμενόπλοιο «Seachance» με σημαία Μάλτας το οποίο διαχειρίζεται η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Thenamaris επρόκειτο όπως αναφέρουν τα λιβυκά μέσα μαζικής ενημέρωσης να φορτώσει 350.000 βαρέλια αργού από τις εγκαταστάσεις της αναγνωρισμένης NOC στο Hariga terminal για λογαριασμό όπως αναφέρουν τα ίδια μέσα της Glencore.

Όμως η ανατολική NOC μπλόκαρε τη φόρτωση και εκτιμάται ότι η κίνηση αυτή είναι σαν αντίποινα στην απόφαση του ΟΗΕ να μην επιτρέψει σε δεξαμενόπλοιο με ινδική σημαία την μεταφορά πετρελαίου που ανήκει στην ανατολική NOC.

Επισημαίνεται ότι η κυβέρνηση στα ανατολικά της χώρας έχει συστήσει την δική της NOC η οποία δεν τυγχάνει της διεθνούς αναγνώρισης . Η «ανατολική» NOC επεχείρησε την προηγούμενη εβδομάδα την πρώτη εξαγωγή αργού με την βοήθεια του δεξαμενοπλοίου Distya Ameya , με ινδική σημαία το οποίο όμως επέστρεψε στη Λιβύη καθώς μπήκε στην blacklist του ΟΗΕ.

 

ΠΗΓΗ

Portal Team

Συντάκτης: Portal Team

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις