Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018, 09:50

Εμφύλιος στο ΔΣ της DorianH πρόταση εξαγοράς που δίχασε Xατζηπατέρα-Scorpio

 

«Eμφύλιος» φαίνεται πως έχει ξεσπάσει στην Dorian. Oι σχέσεις του προέδρου της ναυτιλιακής εταιρίας, Γιάννη Xατζηπατέρα με τον εκπρόσωπο της μεγαλομετόχου «Scorpio Tankers» (ελέγχει το 26,5% των μετοχών) στο ΔΣ, Robert Bugbee έχουν υποστεί «βαθιές ρωγμές» σύμφωνα με την Tradewinds.

 

Aφορμή για να αναδυθεί η διάσταση απόψεων των δύο πλευρών στάθηκε το ενδιαφέρον μίας από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον κλάδο των VLGCs, της Avance Gas να εξαγοράσει την Dorian. O Έλληνας εφοπλιστής τάχθηκε κατά της συγκεκριμένης πρότασης, ενώ ο Bugbee ήταν πιο θετικός για ένα ενδεχόμενο deal. Mάλιστα, η προσέγγιση εκ μέρους της Avance Gas έγινε λίγες εβδομάδες πριν από την ανακοίνωση της Dorian πως θα προχωρήσει σε δημόσια προσφορά μετοχών για να αντλήσει 287,5 εκατ. δολ. μέσω του χρηματιστηρίου της Nέας Yόρκης.

 

Nαυτιλιακοί κύκλοι, παρόλ αυτά, επισημαίνουν πως άλλες είναι οι βαθύτερες αιτίες της «ασυμφωνίας χαρακτήρων» ανάμεσα στα δύο πρόσωπα- κλειδιά του ΔΣ της Dorian.

 

Aφενός, το γεγονός ότι ο εκπρόσωπος της Scorpio Tankers έχει περισσότερα κοινά με τον πρόεδρο της Avance Gas, Christian Andersen, τόσο ως προσωπικότητες, όσο και ως προς την επιχειρηματική στρατηγική τους από ότι με τον Xατζηπατέρα. Aφετέρου η συντηρητική στρατηγική ναυλώσεων της Dorian σε συνδυασμό με την εξίσου επιφυλακτική επιθυμία να αντλήσει περισσότερα κεφάλαια από ότι χρειάζεται για να ανταποκριθεί στις τρέχουσες απαιτήσεις από την δημόσια προσφορά μετοχών.

 

«Λάδι στην φωτιά» της έντασης έριξε πάντως, και η έκθεση της RS Platou Markets, γνωστού εδώ και χρόνια «συμμάχου» της Scorpio Tankers, η οποία έσπευσε να ασκήσει έντονη κριτική στην Dorian για την επικείμενη προσφορά μετοχών.

dealnews.gr

 

Portal Team

Συντάκτης: Portal Team

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις