Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018, 09:52

Επεκτείνει τον στόλο της η Minerva MarineΔύο νεότευκτα δεξαμενόπλοια ενέταξε στον στόλο της η ναυτιλιακή Minerva Marine του Έλληνα εφοπλιστή Ανδρέα Μαρτίνου, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017.

Συγκεκριμένα, στις 16 Ιανουαρίου η εταιρεία παρέλαβε το Aframax σκάφος Minerva Coralia, ένα δεξαμενόπλοιο μεταφοράς αργού πετρελαίου – χωρητικότητας 113.850 dwt, το οποίο κατασκευάστηκε το 2017 στα ναυπηγεία της Daewoo Mangalia Heavy Industries στην κομητεία Κωνστάντζα της Ρουμανίας.

Επίσης, στις αρχές του 2017 παραδόθηκε στη Minerva Marine το Suezmax δεξαμενόπλοιο μεταφοράς αργού πετρελαίου Minerva Kalypso – χωρητικότητας 159.051 dwt, το οποίο χτίστηκε στα ναυπηγεία της Hyundai Heavy Industries της Νότιας Κορέας.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου του 2016 (30 Δεκεμβρίου) η εταιρεία ενέταξε στον στόλο της το Aframax δεξαμενόπλοιο μεταφοράς αργού πετρελαίου Minerva Kythnos – χωρητικότητας 115.674 dwt, το οποίο κατασκευάστηκε το 2016 στα ναυπηγεία Samsung Heavy Industries.  

Σημειώνεται ότι η ναυτιλιακή ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1996 και έκτοτε παραμένει ιδιωτική και ανεξάρτητη, δεδομένου ότι δεν υπάρχει πρόθεση από μέρους του εφοπλιστή για εισαγωγή της σε κάποιο Χρηματιστήριο.

Η Minerva Marine ξεκινώντας με στόλο 6 πλοίων, με την πάροδο των ετών εξειδικεύτηκε στα δεξαμενόπλοια τύπου Aframax, φτάνοντας να έχει υπό τον έλεγχό της 30 τέτοια σκάφη, τα οποία αποτελούν την πλειοψηφία του στόλου της.

Επιπλέον, διαθέτει χημικά δεξαμενόπλοια, πλοία μεταφοράς παραγώγων πετρελαίου τύπου MR, tankers τύπου Suezmax και VLCC, καθώς και 5 φορτηγά πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου τύπου Capesize

maritimes.gr

 

 

Portal Team

Συντάκτης: Portal Team

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις