Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018, 10:42

Ζημία 53 εκατ. από την πώληση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά προκύπτει από τη δικαστική έρευναΠενήντα τρία εκατομμύρια ευρώ είναι η ζημία που προκλήθηκε στο ελληνικό δημόσιο από την πώληση των Ελληνικών Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στην γερμανική κοινοπραξία HDW/Ferrstaal, σύμφωνα με την έρευνα των ανακριτών κατά της διαφθοράς.

Η δικογραφία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Διαφθοράς προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες μεταβίβασης των Ναυπηγείων στη γερμανική κοινοπραξία, ενώ θα διερευνηθεί εάν προκύπτουν ποινικές ευθύνες όλων όσων ενεπλάκησαν στη διαδιακασία πώλησης των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Δικαστικές πηγές εκτιμούν ότι η ζημία είναι πολύ μεγαλύτερη, αφού ο βασικός σκοπός της ιδιωτικοποίησης δεν ήταν η είσπραξη του τιμήματος, αλλά η συνέχιση της λειτουργίας της επιχείρησης και ο εκσυγχρονισμός των ναυπηγείων.

Το αδίκημα που θα απαγγελθεί σε όσους προκύψει η ποινική ευθύνη θα είναι για απιστία σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του δημοσίου, ενώ αν εάν προκύψουν ευθύνες πολιτικών προσώπων η δικογραφία θα διαβιβαστεί στη Βουλή.

 

naftemporiki.gr

 

Simos Michaloglou

Συντάκτης: Simos Michaloglou

Administrator

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις