Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018, 07:50

Η ΑΣΙΑ ΚΙ ΟΧΙ Η Λ. ΑΜΕΡΙΚΗ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΕΛΑΤΗΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥΗ Ασία επιτέλους έγινε ο Νο1 προορισμός εξαγωγής του αμερικανικού σχιστολιθικού αερίου.

Τουλάχιστον 10 από τα 12 LNG δεξαμενόπλοια που αναχώρησαν από Cheniere Energy Inc.’s Sabine Pass Terminal στη Λουιζιάνα το Δεκέμβριο είχαν προορισμό τις ασιατικές χώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg. Η καταμέτρηση του Δεκεμβρίου ξεπερνά ρεκόρ του Νοεμβρίου με 10 αναχωρήσεις. Ο Sabine Pass είναι ο μόνος  σταθμός εξαγωγής σχιστολιθικού φυσικού αερίου των ΗΠΑ.

Οι αναχωρήσεις περιλαμβάνουν αυτήν του Seishu Maru, το οποίο άφησε Sabine Pass στις 22 Δεκεμβρίου για την Κίνα, και του Stena Clear Sky που αναχώρησε στις 10 Δεκεμβρίου για την Ιαπωνία. Αυτή είναι μια μετατόπιση μακριά από τη Λατινική Αμερική δεδομένου ότι οι εξαγωγές άρχισαν τον Φεβρουάριο.

Η Ασία αναδεικνύεται στο μεγαλύτερο αγοραστή καθώς αυξάνεται η ζήτηση το χειμώνα για θέρμανση και καύσιμα των εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, εκπληρώνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών ότι η περιοχή θα γίνει τελικά ένας σημαντικός εισαγωγέας των ΗΠΑ. Η παγκόσμια ζήτηση προκαλεί τις ΗΠΑ στην πορεία να γίνει καθαρός εξαγωγέας φυσικού αερίου φέτος, μια ανάκαμψη αφού μόλις πριν από μια δεκαετία αντιμετώπιζαν ελλείψεις.

Η Ασία είναι «ίσως ο πιο κερδοφόρος προορισμός για εξαγωγές τώρα," δήλωσε σε τηλεφωνική συνέντευξη την Τρίτη ο Het Shah, αναλυτής Οικονομικών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας του Bloomberg στη Νέα Υόρκη.

Οι τιμές του φυσικού αερίου στη βορειοανατολική Ασία αυξήθηκαν 79% από τον Ιούλιο.

Περισσότερο από το ήμισυ των 42,9 εκατομμυρίων τόνων το χρόνο της αμερικανικής ικανότητας εξαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου για τα επόμενα τρία χρόνια απορροφήθηκε από ασιάτες αγοραστές, όπως έδειξε η έκθεση του Ιουλίου από το Bloomberg.

Η Cheniere δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για τη σχολιάσει.

Portal Team

Συντάκτης: Portal Team

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις