Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018, 06:02

Η (Π.Ε.Μ.Ε.Ν.) απαιτεί την άμεση παρέμβαση του ΥΕΝ για το σοβαρό ατύχημα που υπέστη ναυτεργάτηςΑπό καταγγελία του ναυτεργάτη Μάρου Θεόδωρου (ΜΕΘ: 5336 Κ) ο οποίος εργαζόταν με την ειδικότητα του ναύτη, μέχρι τις 06/09/2010 στο Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο «ELLI T», ο ναυτεργάτης και με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά (Αριθμ. 6504/13-12-2013), έπρεπε άμεσα να απολυθεί και να αναγραφεί στο φυλλάδιο του η αιτιολογία «λόγω ατυχήματος».

Με βάση την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά, ορίστηκε και εξετάστηκε ο ναυτεργάτης από Ορθοπεδικό – Χειρουργό, ο οποίος στην Έκθεση Ιατρικής Πραγματογνωμοσύνης αναγράφει 10 σοβαρές βλάβες, που υπέστη οι οποίες είναι «μη αναστρέψιμες» (μόνιμες και μη ιάσιμες), ενώ αποφαίνεται ότι «έχει καταστεί πλήρως και δια βίου ανίκανος κάθε άλλης συναφούς χειρονακτικής εργασίας».

Παρά την απόφαση του δικαστηρίου, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία διόρθωση της παράνομης αιτιολογίας στην απόλυση του, που έχει αναγραφεί «λόγω πέρας δρομολογίων», με αποτέλεσμα ο ναυτεργάτης να βρίσκεται όλα αυτά τα χρόνια χωρίς δουλειά, χωρίς καμία κοινωνικοασφαλιστική προστασία και να ζει σε συνθήκες εξαθλίωσης.

Απαιτούμαι την άμεση παρέμβαση του ΥΕΝ και των υπηρεσιών του, να αναλάβουν τις ευθύνες τους, για το σοβαρό ατύχημα που υπέστη ο ναυτεργάτης και την παραποίηση που υπάρχει ακόμα στην αιτιολογία της απόλυσης του.  

 

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Ε.Ν.

Portal Team

Συντάκτης: Portal Team

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις