Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018, 04:57

Η Ρωσία κατασκεύασε το νέο «σιωπηλό» υποβρύχιο με τις μοναδικές δυνατότητες και τα οπλικά συστήματα (ΒΙΝΤΕΟ)Οι stealth δυνατότητες των νέων Lada-class ντiζελοηλεκτρικών υποβρυχίων της Ρωσίας υπερβαίνουν κατά πολύ εκείνες των προκατόχων τους, είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος Ναυπηγείων, Aντιναύαρχος Αλέξανδρος Buzakov στον ρωσικό Τύπο.

Σύμφωνα με τον Buzakov, τα νέα σκάφη είναι ακόμη πιο stealth από τα ρωσικά υποβρύχια Kilo-class, που θεωρούνται από τα πιο αθόρυβα ντιζελοηλεκτρικά υποβρύχια στον κόσμο, και ονομάστηκαν “μαύρες τρύπες” για την ικανότητά τους να «εξαφανιστούν» από τα σόναρ.

Τα νέα υποβρύχια είναι σε θέση να διατηρήσουν ένα τέτοιο χαμηλό προφίλ, χάρη σε μια έξυπνη εφαρμογή μιας αντι-ανακλαστικής ακουστικής επίστρωσης, επόμενης γενιάς και ενός νέου βελτιωμένου υδρο-ακουστικού συστήματος, είπε ο Buzakov.

 

Σχεδιάστηκαν για να υπερασπιστούν παράκτιες περιοχές έναντι πλοίων και άλλων υποβρυχίων, για συλλογή πληροφοριών, για να παρέχουν παρακολούθηση και αναγνώριση των αποστολών και να ενεργούν ως μητρικό πλοίο για τις ειδικές δυνάμεις.

Με το νέο ανεξάρτητο από αέρα σύστημα προώσεώς του, ένα υποβρύχιο Lada μπορεί να παραμείνει βυθισμένο για περίπου 25 ημέρες. Με απέραντη σειρά οπλικών συστημάτων αποτελούν τα πρώτα μη-πυρηνικά υποβρύχια στον κόσμο, που είναι εξοπλισμένα με εξειδικευμένους εκτοξευτές για πυραύλους cruise.

 

 

 

 

 

Portal Team

Συντάκτης: Portal Team

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις