Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018, 11:16

Η τελευταία επιστολή που γράφτηκε στον Τιτανικό, πουλήθηκε 144 χιλιάδες ευρώΗ τελευταία επιστολή που γράφτηκε στον Τιτανικό, πουλήθηκε 144 χιλιάδες ευρώ. Η αποστολέας έγραφε ότι «προσευχήθηκε με την κόρη της και το ταξίδι ήταν υπέροχο»…

Η επιστολή γράφτηκε από την Έσθερ Χαρτ και την επτάχρονη κόρη της Εύα, οκτώ ώρες πριν από την πρόσκρουση του πλοίου στο παγόβουνο.

Σώθηκε γιατί ήταν μέσα στην τσέπη του παλτού του συζύγου της, Μπένζαμιν, ο οποίος της το έδωσε για να μην κρυώσει. Εκείνος ήταν ανάμεσα στα 1500 θύματα του ναυαγίου.

Η κ. Χαρτ έγραφε στη μητέρα της στο ανατολικό Λονδίνο, ότι απολαμβάνει το «υπέροχο» ταξίδι » και θα έφταναν γρήγορα στη Νέα Υόρκη, εξαιτίας της υψηλής ταχύτητας του πλοίου.

Η μοναδική επιστολή θα δημοπρατηθεί από τον οίκο Henry Aldridge & Son of Devizes με τιμή εκκίνησης 100.000 λίρες. Τα κειμήλια από τον Τιτανικό συγκεντρώνουν μεγάλο ενδιαφέρον από τους συλλέκτες.

Το μενού της ημέρας του ναυαγίου είχε πουληθεί 76.000 λίρες και ένα βιολί από την ορχήστρα του πλοίου 900.000 λίρες.

titanik bbc letter

Το γράμμα είναι το μοναδικό που γράφτηκε την Κυριακή 14 Απριλίου 1912, την ημέρα που βυθίστηκε το υπερωκεάνιο. Αυτό σημαίνει ότι 12 ώρες μετά από τη στιγμή που μητέρα και κόρη έγραφαν το γράμμα, ο Τιτανικός βρισκόταν στο βυθό του Βόρειου Ατλαντικού.

Στο γράμμα, η κ. Χαρτ αναφέρει ότι ήταν άρρωστη την προηγούμενη μέρα και δεν μπορούσε να φάει και να πιει τίποτα. Όμως, είχε αρχίσει να αναρρώνει και το πρωί είχε παρακολουθήσει τη λειτουργία στην εκκλησία του πλοίου.

Σημειώνει μάλιστα πως η κόρη της, η Ευά, είχε ψάλλει υπέροχα τους ύμνους προς τον Θεό και το βράδυ, επρόκειτο να τραγουδήσουν μαζί σε μια εκδήλωση στο υπερπολυτελές σαλόνι του πλοίου.

Του πλοίου, το οποίο «κούναγε αρκετά για εκείνη», παρά την πολυδιαφημιζόμενη σταθερότητά του.

«Πάντως, οι ναύτες λένε ότι μέχρι στιγμής, έχουμε ένα υπέροχο ταξίδι», γράφει η Χαρτ.

Ο Τιτανικός βυθίστηκε την πέμπτη μέρα του παρθενικού ταξιδιού από το Σαουθάμπτον προς τη Νέα Υόρκη, μετά από πρόσκρουση σε παγόβουνο.

 

 

ΠΗΓΗ

 

 

 

Portal Team

Συντάκτης: Portal Team

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις