Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019, 01:41

Η Boskalis ολοκλήρωσε μια εντυπωσιακή θαλάσσια μεταφορά για την Aasta Hansteen. Φωτογραφίες και βίντεοΗ ολλανδική εταιρεία Boskalis ολοκλήρωσε μια εντυπωσιακή διπλή θαλάσσια μεταφορά για την Aasta Hansteen στην Νορβηγία.

Τα τελευταία χρόνια, η Boskalis, μέσω της θυγατρικής της Dockwise, διαδραμάτισε έναν καθοριστικό ρόλο στη μεταφορά του Aasta Hansteen SPAR από τη Νότια Κορέα στη Νορβηγία, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης.

Με την εγκατάσταση, η Boskalis κατέρριψε πολλά ρεκόρ κατά τη διαδικασία, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς του μεγαλύτερου και βαρύτερου SPAR.

Το FPSO SPAR είναι μια πλατφόρμα παραγωγής και αποθήκευσης φυσικού αερίου που θα διαχειρίζεται η Statoil σε τομέα της Aasta Hansteen, περίπου 300 χιλιόμετρα από τις ακτές της Νορβηγίας. Το SPAR αποτελείται από ένα κατώτερο τμήμα, το οποίο αναφέρεται ως κύτος ή υποδομή και τις υπερκατασκευές

Πριν από την εγκατάσταση, το υποβρύχιο τμήμα του SPAR μεταφέρθηκε οριζόντια από την Boskalis από το ναυπηγείο της Νότιας Κορέας σε ένα φιόρδ κοντά στο Stavanger στη Νορβηγία. Αυτός ο τεράστιος κυλινδρικός σημαντήρας, με διάμετρο 50 μέτρα, μήκος 198 μέτρα και βάρος 46.000 τόνους, μεταφέρθηκε από την Dockwise Vanguard νωρίτερα μέσα στο 2017.

Στη συνέχεια, η Boskalis μετέφερε το υπόλοιπο 24.300 τόνων τμήμα που επίσης κατασκευάστηκε στην Κορέα. Η μεταφορά αυτή διεξήχθη με το White Marlin, το νεότερο και το δεύτερο μεγαλύτερο πλοίο στον στόλο Dockwise.

Η τρίτη και τελευταία φάση ήταν η τοποθέτηση του πάνω στο SPAR. Μόλις έφτασε White Marlin στη Νορβηγία, το τμήμα τοποθετήθηκε σε δύο πλοία κατηγορίας S, τα μικρότερα στο στόλο της Dockwise. Τα δύο πλοία δημιούργησαν ένα είδος αυτοσχέδιου καταμαράν!

Μετά την ακριβή τοποθέτηση αυτών των δύο πλοίων από τις δύο πλευρές του White Marlin, παρέμειναν σταθερά ενώ το White Marlin βυθίστηκε αργά. Το αποτέλεσμα ήταν ένα είδος κατασκευής καταμαράν με την υπεκατασκευή να συνδέει τα δύο πλοία. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η υπερκατασκευή και τα πλοία ρυμουλκήθηκαν στο SPAR.

Όταν όλα ήταν στη θέση τους πάνω από την υποδομή, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η προσθήκη κι ένωση του υποβρύχιου τμήματος και της υπερκατασκευής.

Δείτε το βίντεο της επιχείρησης παρακάτω:

 

Portal Team

Συντάκτης: Portal Team

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις