Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018, 12:03

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΠΟΥΛΙΟΠΟΥΛΟΣ – ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ( ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ )Αν και καταγόμενος από τη στεριά, το μόνο υγρό στοιχείο που ζούσε καθημερινά μ’ αυτό από τότε που γεννήθηκε, ήταν η λίμνη της Καστοριάς. Γεννήθηκε στην όμορφη πόλη της Μακεδονίας το 1976 και από νωρίς άφησε τη στεριά και ανοίχτηκε στα πελάγη.

Ο Καπετάν Θεόφιλος Πουλιόπουλος, Πλοίαρχος του ταχύπλοου SPEEDRUNNER III μίλησε στο φακό του arxipelagos.com για το πλοίο του, τις ξεχωριστές αρετές του και την πρώτη του πλοιαρχία σ’ αυτό.

Περιέγραψε ακόμη τη διάσωση του ναυαγού στις αρχές Ιουλίου 2013, όταν σε μια φουρτουνιασμένη θάλασσα διέκρινε τον ταλαιπωρημένο άνθρωπο. Μία δύσκολη διάσωση που είχε ευτυχή κατάληξη.
Μιλήσαμε για τις ρομαντικές εποχές που καπετάνευσε στα ξύλινα τουριστικά, που όργωνε Ιόνιο και Αιγαίο και γινόταν ένα με τη γαλάζια θάλασσα, καθώς η αρμύρα πότιζε κάθε ταξίδι.

Άνθρωπος σεμνός, ιδιαίτερα χαμηλών τόνων, μας κέρδισε με το ήθος του και το χαμόγελο του.
Εμείς σαν Διαχειριστές του arxipelagos.com, ο Κώστας Παπαδόπουλος και ο Σίμος Μιχάλογλου καθώς και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής, του ευχόμαστε να έχει πάντοτε υπέροχες θάλασσες στη ζωή του και να ταξιδεύει με άνεση, ταχύτητα και ασφάλεια στο Αρχιπέλαγος, όπως το πλοίο του, το SPEEDRUNNER III..

Για το Arxipelagos.com
Σίμος Μιχάλογλου

κάμερα-ήχος: Λίνα Ζαφείρη

μοντάζ-επεξεργασία βίντεο-φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος

συνέντευξη-κείμενα: Σίμος Μιχάλογλου

 

Μία παραγωγή του arxipelagos.com σε συνεργασία με την AEGEAN SPEED LINES

copyright Ιούλιος 2013

 

Portal Team

Συντάκτης: Portal Team

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις