Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018, 02:37

Θετική εξέλιξη! Προς επαναλειτουργία η γραμμή Σάμη – Πάτρα – Ιθάκη

Photo by: Simos Michaloglou


Κατέθεσε πρόταση η εταιρία Kefalonian Lines για επαναλειτουργία της γραμμής από τον ερχόμενο Νοέμβριο

Το αποτέλεσμα της σημερινής δεύτερης συνάντησης ήταν αναμφίβολα θετικό, καθώς φαίνεται πως βρισκόμαστε κοντά στην επαναλειτουργία της γραμμής Σάμη – Πάτρα – Ιθάκη.

Το θετικό του κλίματος αποτυπώνεται και από την δήλωση που έκανε ο Δήμαρχος Ιθάκης κ. Διονύσης Στανίτσας ο οποίος σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε πως: «Μόλις τελείωσε η σύσκεψη υπο την αιγίδα του υπουργού εμπορικής Nαυτιλιας με μοναδική πρόταση της εταιρείας Kefalonian lines η όποια δέχεται να εξυπηρετήσει την γραμμή Πατρα-Σαμη-Ιθακη ολοχρονικός απο τον Νοέμβριο του 2017.

Ευελπιστούμε το Υπουργείο στο επόμενο Σ.Α.Σ να την αδειοδοτήσει» ήταν η δήλωση του κ. Στανίτσα Στην σύσκεψη παρόν έδωσαν ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλής ,η βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης κα Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, πρόεδρος ΔΣ Ιθάκης Στεφανος Φιαμπόλης, Δημοτικός σύμβουλος Θ.Λιβιτσάνης , ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης με την παράταξη «Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά» κ. Θόδωρος Φλωράτος εκπρόσωποι ναυτιλιακών εταιριών και ο έμπειρος ναυτιλιακός πράκτορας Γιώργος Τελώνης από την Πάτρα.

Η συνάντηση έγινε στην ναυτιλιακή εταιρία του κυρίου Σίμου Παληού.

Η πρόταση και οι προϋποθέσεις Ο κ. Λυκούδης έθεσε τις εξής παραμέτρους ώστε να ενεργοποιήσει την γραμμή. «Το ΣΑΣ να δώσει διαφορά δρομολογίων στον Πόρο, τουλάχιστον 2 ωρών, το ένα πλοίο με το άλλο». Όποιος πάρει να την γραμμή, να την έχει και να την λειτουργεί για 5 χρόνια σε ετήσια βάση».

Σύμφωνα με όσα συζητήθηκαν και προτάθηκαν αναμένεται να υπάρχει δρομολόγιο δύο φορές την ημέρα. Το ένα θα είναι το κλασικό Σάμη – Πάτρα – Ιθάκη, ενώ αναμένεται να υπάρχει και ένα δεύτερο από Κυλλήνη με προορισμό την Σάμη και την Ιθάκη. Πάντως, όπως και να έχει, η εμμονή να ενεργοποιηθεί η γραμμή που έδειξε μέσω του δημοτικού συμβούλου κ. Θόδωρου Φλωράτου η μείζωνα αντιπολίτευση, φαίνεται να έχει αίσιο τέλος. Αύριο το πρωί, όπως τόνισε ο κ. Λυκούδης, η εταιρία του θα καταθέσει τα δρομολόγια στον Υπουργό Ναυτιλίας και από εκεί και πέρα αναμένεται η γνωμοδότηση και αδειοδότηση του ΣΑΣ.

Γιώργος Χαλαβαζής

inkefalonia.gr

Portal Team

Συντάκτης: Portal Team

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις