Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018, 10:36

Θ.Δρίτσας: «Είμαστε δεσμευμένοι για τη συνέχιση του διαγωνισμού για το 51% του ΟΛΠ»Ξεκάθαρος ως προς τα βήματα που θα κάνει όσο αφορά στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, ήταν ο υπουργός Ναυτιλίας και νησιωτικής Πολιτικής, Θόδωρος Δρίτσας, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στην Ολομέλεια της Βουλής.

Έκανε λόγο για υποχρεώσεις που προέρχονται από τα προηγούμενα μνημόνια.

«Πρόκειται για τη συνέχιση της διαγωνιστικής διαδικασίας, για την πώληση του 51% των μετοχών του Ο.Λ.Π., εν συνεχεία και του Ο.Λ.Θ., με την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών για τον Ο.Λ.Π. εντός Οκτωβρίου. Σε αυτήν την υποχρέωση, είμαστε δεσμευμένοι» επεσήμανε ο ΥΝΑ και προσέθεσε:

«Η ίδια η διαγωνιστική διαδικασία, όμως, περιλαμβάνει ζητήματα, για τα οποία επιβάλλεται κοινωνική διαβούλευση, για τη χρήση εκτάσεων και εγκαταστάσεων, όπως και για τη ρύθμιση λειτουργιών του λιμανιού, με βάση κοινά παραδεκτούς διεθνείς κανόνες δημοσίου συμφέροντος. Σε αυτά, δεν είμαστε θεσμικά δεσμευμένοι. Κάποιοι κάνουν πως αυτό δεν το καταλαβαίνουν. Όσοι, όμως γνωρίζουν και συμμετέχουν στις διαδικασίες, το καταλαβαίνουν πολύ καλά.

Σε αυτή την κατεύθυνση, θα επιδιώξουμε, μεταξύ άλλων:

– Συμβάσεις παραχώρησης του Ελληνικού Δημοσίου προς τον Ο.Λ.Π. και τον Ο.Λ.Θ., με τρόπο που να κατοχυρώνονται στο μέγιστο δυνατό βαθμό τα συμφέροντα του Δημοσίου και οι ανάγκες των εργαζόμενων, των τοπικών κοινωνιών και των Δήμων.

– Εποπτεία και έλεγχος της λειτουργίας των λιμανιών, σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα.

– Δημιουργία Δημόσιων Λιμενικών Αρχών σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη.

– Ολοκλήρωση της δομής και των αρμοδιοτήτων της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων».

ΠΗΓΗ newmoney.gr

 

 

Portal Team

Συντάκτης: Portal Team

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις