Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018, 06:02

ΙΚΑΡΟΣ ΠΑΛΑΣ – ΜΕ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΟΥ ΙΚΑΡΟΥ ΣΤΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ( ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ)Το καλωσόρισμα πίσω στην πατρίδα

Βρισκόμαστε στο μεγάλο λιμάνι του Πειραιά την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012, ανήμερα της μεγάλης εορτής της Αγίας Άννας. Τα γκρίζα σύννεφα έχουν κλείσει από ώρα τον ορίζοντα, ενώ το κρύο και ο δυνατός αέρας κυριαρχούν έντονα από το πρωί.

Όμως το μεσημέρι, ένας γνώριμος όγκος φαίνεται στο βάθος και σε λίγα λεπτά βρίσκεται μπροστά στα φανάρια του «Πόρτο-Λεόνε», λούζοντας άπλετο φως με την πληθωρική του παρουσία το “κάδρο” του λιμανιού! Είναι το H/S/F «IKARUS PALACE» της MINOAN LINES που κάνει τις καρδιές όλων όσων έχουν συγκεντρωθεί για να το θαυμάσουν ξανά, να χτυπήσουν δυνατά και να ζεσταθούν, στη θέα των όμορφων, αρμονικών ναυπηγικών γραμμών του νορβηγικού σκαριού, που εκείνη την ημέρα επέστρεφε στα ελληνικά ύδατα, ύστερα από δυόμιση χρόνια περίπου απουσίας του στις γραμμές του εξωτερικού.

Το όμορφο πλοίο ήρθε για λίγο καιρό στην Ελλάδα, να εξυπηρετήσει στη γραμμή Πειραιάς-Ηράκλειο, στη θέση των δύο παλατιών όπου πρώτα το KNOSSOS PALACE και στη συνέχεια το FESTOS PALACE θα πραγματοποιούσαν τον ετήσιο δεξαμενισμό τους, στο ναυπηγείο ΝΕΩΡΙΟ της Ερμούπολης. Έτσι η παραμονή του πανέμορφου πλοίου συνέπεσε με τις ημέρες των γιορτών των Χριστουγέννων και αυτό πρόσθεσε μια ακόμη πιο χαρούμενη και γιορτινή νότα, στην επιστροφή του αγαπημένου πλοίου.
Αντικρίζοντας το, οι θύμησες αναδύθηκαν με μιας από το Αρχιπέλαγος των αναμνήσεων και οι εικόνες ξετυλίγονταν μία-μία, από την εποχή της γέννησης αυτού του τόσο λαμπρού πλοίου.

Η γέννηση ενός όμορφου και αγαπημένου πλοίου…

Να θυμηθούμε σε αυτό το σημείο τη γέννηση του ΙΚΑΡΟΥ, με λίγα στοιχεία που αντλήσαμε από την επετειακή έκδοση του λευκώματος της MINOAN LINES το 2002 με τίτλο “30 ΧΡΟΝΙΑ MINOAN LINES 1972-2002”:

1996: δίνεται η παραγγελία του ΙΚΑΡΟΣ
1997 : “Το H/S/F IKARUS στις 5 Μαίου καθελκύεται στα ναυπηγεία FOSEN της Νορβηγίας και φτάνει στην Ελλάδα μέσα σε κλίμα μεγάλης υπερηφάνειας και ενθουσιασμού.” (Ημερομηνία παραλαβής: 5.12.1997)

Μια ζωή σαν παραμύθι

Σε αυτά τα 15 χρόνια περίπου ταξιδιών του ΙΚΑΡΟΣ ΠΑΛΑΣ στα Αρχιπελάγη της Μεσογείου, η ζωή του ξετυλίγεται σαν παραμύθι, καθώς από όπου πέρασε όλα αυτά τα χρόνια, σκόρπισε ρίγη ενθουσιασμού και συγκίνησης, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, ενώ αγαπήθηκε με πάθος, όσο λίγα σύγχρονα επιβατηγά πλοία.

Η τρόπιδα του ΙΚΑΡΟΣ τοποθετήθηκε το 1996.
Το Δεκέμβριο του 1997 ξεκίνησε δρομολόγια στη γραμμή Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Ανκόνα, στην οποία παρέμεινε μέχρι το Δεκέμβριο του 2001, όπου ξεκίνησε το OLYMPIA PALACE δρομολόγια στη θέση του. Το 2001 επίσης, στο όνομα IKARUS προστέθηκε η λέξη PALACE λόγω του στόλου των “παλατιών” της εταιρίας που γιγαντωνόταν χρόνο με το χρόνο.
Από το Δεκέμβριο του 2001 το ΙΚΑΡΟΣ ΠΑΛΑΣ δρομολογήθηκε στη γραμμή της Βενετίας, ενώ το 2002 προστέθηκε το νεοναυπηγηθέν EUROPA PALACE στη γραμμή της Ανκόνα και έτσι το ΠΑΣΙΦΑΗ που εξυπηρετούσε μέχρι το 2002 την Ανκόνα, δρομολογήθηκε πλάι στον ΙΚΑΡΟ στη γραμμή της Βενετίας, όπως και το 1998 που είχε δρομολογηθεί πλάι του, στη γραμμή της Ανκόνα.
Το ΙΚΑΡΟΣ ΠΑΛΑΣ στη Βενετία παρέμεινε μέχρι τον Ιούλιο του 2010, κλείνοντας έτσι έναν απόλυτα επιτυχημένο κύκλο ζωής και ανοίγοντας παράλληλα ένα νέο, της δρομολόγησής του στη δυτική Μεσόγειο. Έτσι ξεκινώντας αρχικά στη γραμμή Ιταλία-Τυνησία από τον Ιούλιο του 2010 έως το τέλος Νοεμβρίου του ίδιου χρόνου και από το Δεκέμβριο του 2010 έως σήμερα βρίσκεται στη γραμμή Ιταλία-Ισπανία-Μαρόκο, έχοντας σαν αρχικό λιμάνι το Λιβόρνο και τελικό το λιμάνι της Ταγγέρης.

Ταξίδι στο Αρχιπέλαγος…


Ο κ. Πλοίαρχος Cpt Ευάγγελος Ρούκας, μαζί με τους αξιωματικούς τις γέφυρας

Με τα φτερά του Ίκαρου λοιπόν, πετάξαμε στο Αρχιπέλαγος και πραγματοποιήσαμε ένα ξεχωριστό ταξίδι με το υπέροχο πλοίο, μέχρι το Ηράκλειο της Κρήτης. Το πλοίο με το ζεστό και φιλόξενο Πλήρωμά του, υποδέχτηκε με θέρμη την αποστολή μας και φρόντισε να ζήσουμε ένα ταξίδι-εμπειρία ζωής με τον αγαπημένο μας ΙΚΑΡΟ.

Το IKARUS PALACE σε αυτή τη μικρή χρονικά παραμονή του στα εγχώρια ύδατα, ξεκίνησε επίσημα δρομολόγια στη γραμμή ΠΕΙΡΑΙΑΣΗΡΑΚΛΕΙΟΠΕΙΡΑΙΑΣ στις 9 Δεκεμβρίου 2012, τα οποία ολοκλήρωσε ένα μήνα μετά, όπου και επέστρεψε στη γνώριμη πια γραμμή του, στη δυτική Μεσόγειο.

Από τις πρώτες στιγμές μας, με την είσοδό μας στο πλοίο νιώσαμε τη δύναμη των υλικών συναρμολόγησης του πλοίου, τη στιβαρότητα της κατασκευής, για την οποία εξάλλου φημίζεται το νορβηγικό ναυπηγείο FOSEN και την ιδιαίτερη ζεστασιά και ζωντάνια των εσωτερικών χώρων, που μετατρέπουν ένα μέσο μεταφοράς σε μια ζωντανή μικρή πόλη, μια μικρή κοινότητα.

Στιγμές στη Γέφυρα

Κατευθυνόμαστε στη Γέφυρα του ΙΚΑΡΟΣ ΠΑΛΑΣ. Έχει εκπονηθεί πραγματικά σπουδαία δουλειά στο σχεδιασμό της, στην εργονομία των χώρων και των μηχανημάτων. Μια σύγχρονη Γέφυρα που εξασφαλίζει άπλετη θέα στους Αξιωματικούς της και βοηθά κατά το μέγιστο στην ασφαλή ναυσιπλοία με τα υπερσύγχρονα ηλεκτρονικά βοηθήματα που παρέχει.

Ο Cpt Ευάγγελος Ρούκας


Ο κ. Πλοίαρχος Cpt Ευάγγελος Ρούκας

Ο άρχοντας της Γέφυρας και φυσικά και όλου του πλοίου, είναι ο κ. Πλοίαρχος Cpt Ευάγγελος Ρούκας. Ο Καπετάν Βαγγέλης, γέννημα-θρέμμα του Πειραιά, ήταν ιδιαίτερα ζεστός και φιλόξενος και νιώσαμε ότι γνωριζόμαστε καιρό.
Για αυτόν ο ΙΚΑΡΟΣ είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στη ζωή του. Είναι το πλοίο όπου “πρωτόπιασε” Καπετάνιος. Αξιοσημείωτο το γεγονός πως υπήρξε υπεύθυνος κατασκευών στα ναυπηγεία του Sestri (Fincantieri) στη Γένοβα της Ιταλίας, όπου πραγματοποιήθηκαν οι ναυπηγήσεις όλων των “Palace”. Ήταν υπεύθυνος των ελληνικών γραμμών στις κατασκευές τα έτη 2000-2001. Το OLYMPIA PALACE το έζησε από την αρχή του. Το μισό πλοίο ναυπηγήθηκε στην Ανκόνα και το υπόλοιπο μεταφέρθηκε ρυμουλκούμενο και ολοκληρώθηκε η κατασκευή του στη Γένοβα. Στη Γένοβα επίσης, τότε δίπλα ακριβώς στο OLYMPIA πλησίαζε να ολοκληρωθεί η ναυπήγηση του FESTOS PALACE και παράλληλα ξεκινούσαν κάποια κομμάτια και του EUROPA PALACE. Οπότε ως υπεύθυνος κατασκευών τα παρακολουθούσε όλα μαζί από κοντά και σίγουρα οι εμπειρίες που έζησε ήταν μοναδικές.
Ο Cpt Ευάγγελος Ρούκας παραχώρησε μια σύντομη συνέντευξη στις κάμερες του arxipelagos.com, μέσα στο χώρο της Γέφυρας του πλοίου και έτσι παρέχεται η δυνατότητα να γνωρίσετε καλύτερα τον ΙΚΑΡΟ μέσα από την άποψη του ίδιου του Πλοιάρχου του.

Ο κ. Ύπαρχος


Ο κ. Ύπαρχος, Cpt Διονύσιος Χριστόπουλος

Συνέντευξη μας παραχώρησε ακόμη ο κ. Ύπαρχος, Cpt Διονύσιος Χριστόπουλος. Με καταγωγή από την Πάτρα, ο Καπετάν Σάκης αγαπά ιδιαιτέρως αυτό το βαπόρι και θαυμάζει τις ξεχωριστές αρετές του. Η πολύ όμορφη συνέντευξη καταγράφηκε στην κάμερα του arxipelagos.com στο χώρο του A la carte Restaurant “AMALTHEA” και έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε μέσα από τη συνέντευξη πολλά σημαντικά πράγματα για τον όμορφο ΙΚΑΡΟ.

Την υπόλοιπη ομάδα της Γέφυρας συμπληρώνουν οι Υποπλοίαρχοι
κ.κ. Γεώργιος Αλμπάνης και Μιχαήλ Μεγαλίδης και ο Ανθυποπλοίαρχος κ. Ευάγγελος Βογιατζάκης.

Η κάμερα του arxipelagos.com κατέγραψε μαγικές στιγμές στη Γέφυρα, κατά τη διάρκεια των χειρισμών της μανούβρας! Στα video που έχουμε ετοιμάσει, θα απολαύσετε την αναχώρηση από τον Πειραιά, την άφιξη στο Ηράκλειο και την επιστροφή στο μεγάλο λιμάνι του Πειραιά.


Αφουγκραζόμενοι την καρδιά του Ίκαρου


Το Control Room του πλοιου

Κατά την αναχώρηση από το Ηράκλειο, η κάμερα του arxipelagos.com βρέθηκε στον πιο ιδιαίτερο χώρο του πλοίου, που είναι το Α και το Ω, καθώς τα πάντα ξεκινούν και καταλήγουν εκεί: στο Μηχανοστάσιο!
Έτσι θα απολαύσετε ζωντανά την ιδιαίτερη διαδικασία εξαέρωσης των κύριων μηχανών και των ηλεκτρομηχανών, λίγα λεπτά πριν τον απόπλου του πλοίου, ώστε να βρίσκονται έτοιμες όλες οι μηχανές για το stand by.
Στη συνέχεια η κάμερά μας κατέγραψε την έναρξη των μηχανών κατά τη διάρκεια του stand-by, ελάχιστα λεπτά πριν τον απόπλου του πλοίου από το λιμάνι του Ηρακλείου. Στο βίντεο περιγράφει ο Α’ Μηχανικός του πλοίου, Μαστρό Γεώργιος Βενιέρης.

Ο Α’ Μηχανικός, Γεώργιος Βενιέρης


Ο Α’ Μηχανικός κ. Γεώργιος Βενιέρης

Με καταγωγή από τον Πειραιά, ο Α’ Μηχανικός κ. Γεώργιος Βενιέρης τελείωσε τη σχολή του Ασπρόπυργου το 1994.
Ξεκίνησε την καριέρα του ως δόκιμος Μηχανικός στα πλοία-ψυγεία του Ευγενίδη. Όταν πήρε το δίπλωμα του Γ’ Μηχανικού, συνέχισε στα ποντοπόρα δεξαμενόπλοια, στην Eletson όπου έμεινε εκεί εώς και Δεύτερος, έκανε τρία μπάρκα ως Δεύτερος και μετά μεταπήδησε στις Μινωϊκές, αφού πρώτα έκανε ένα σύντομο πέρασμα από την Celebrity σαν Β’ Μηχανικός, στο κρουαζιερόπλοιο INFINITY, έχοντας την ευκαιρία να γνωρίσει τα gas-turbines το έτος 2000. Συγκεκριμένα ταξίδεψε με τα κρουαζιερόπλοια INFINITY και GALAXY. Συμπλήρωσε την υπηρεσία για να περάσει από το ΚΕΣΕΝ για το δίπλωμα του Α’ Μηχανικού, το οποίο απέκτησε το 2003.
Σαν Β’ Μηχανικός το 2003 (η πρώτη επαφή με την εταιρία), ο Μαστρό Γιώργης πήγε στο αδελφό πλοίο ΠΑΣΙΦΑΗ, για 40 ημέρες εκπαίδευση και κατόπιν έρχεται στον ΙΚΑΡΟ όπου πιάνει Β’ Μηχανικός (Δεύτερος) στη γραμμή της Βενετίας, όπου μετά από λίγο καιρό έγινε Πρωτοδεύτερος (ΑΒ’). Πρώτος έπιασε στο ίδιο πλοίο το 2011, οπότε ο ΙΚΑΡΟΣ έγινε το πλοίο των προαγωγών του καθώς και η μεγάλη του αγάπη! Έχει περάσει ακόμη από τα “Παλάτια” ΚΝΩΣΟΣ, ΦΑΙΣΤΟΣ, ΕΥΡΩΠΗ, ΟΛΥΜΠΙΑ, ΑΡΙΑΔΝΗ και ΠΑΣΙΦΑΗ.

Στη σύντομη συνέντευξη που μας παραχώρησε, σας παραθέτουμε τα πιο αξιοσημείωτα στοιχεία, για τα τεχνικά χαρακτηριστικά των μηχανικών μερών του πλοίου, από αυτά που κρατήσαμε στις σημειώσεις μας:


Τα μηχανικά μέρη του πλοίου

Οι μηχανές που “φοράει” το H/S/F IKARUS PALACE, είναι μάρκας MAN οι οποίες έχουν διακριθεί διεθνώς για την αξιοπιστία τους. Τέσσερις κύριες προωστήριες μηχανές με δύο άξονες. Είναι τύπου liner που σημαίνει ότι είναι σε σειρά, οκτακύλινδρες και καθεμία έχει ιπποδύναμη 11.120 Kw. Έχουν 428 στροφές, συνδέονται με τον ελικοφόρο άξονα μέσω μειωτήρα, με μία σχέση 2,96 και αποδίδει στην προπέλα (μεταβλητού βήματος) 144-145 στροφές.

Για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας υπάρχουν 3 ηλεκτρογεννήτριες, 1300 Kw η καθεμία. Ακόμη υπάρχουν Shaft generators, γεννήτριες που είναι επάνω στις μηχανές, οι οποίες λαμβάνουν κίνηση από τη μηχανή, οπότε καθώς περιστρέφεται ο άξονας της μηχανής, είναι “κομπλαρισμένη” πάνω η γεννήτρια και έτσι αυτή η γεννήτρια (shaft) δίνει ρεύμα στα bow-thruster, όπως επίσης μπορεί να παρέχει ρεύμα και σε όλο το πλοίο. Δηλαδή υπάρχει η δυνατότητα να ταξιδέψει το πλοίο και με τη shaft generator, αρκεί να δουλεύουν και οι 4 μηχανές σε όλο το ταξίδι και να υπάρχει φορτίο γύρω στο 70 %.
Τα bow-thrusters είναι δύο στον αριθμό, 1300 Kw το καθένα.

Το πλοίο όπως όλα τα πλοία, είναι “αυτόνομο” με παραγωγή ατμού διαθέτοντας δύο βοηθητικούς λέβητες, οι οποίοι αποδίδουν από παραγωγική ικανότητα 2000 kgr την ώρα ο καθένας. Ακόμη για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας υπάρχουν και λέβητες καυσαερίων (gas boiler), οι οποίοι είναι σε δύο κύριες μηχανές και έχουν παραγωγική ικανότητα επίσης 2000 kgr την ώρα ο καθένας. Υπάρχει ακόμη ένας λέβητας καυσαερίων που είναι σε μία ηλεκτρομηχανή, ο οποίος έχει παραγωγική ικανότητα 1350 kgr την ώρα. Το πλεονέκτημα της χρησιμοποίησης των gas-boilers είναι ότι εν πλω δεν χρησιμοποιείται ο βοηθητικός λέβητας, που σημαίνει λιγότερες ώρες λειτουργίας και μηδενική κατανάλωση επιπλέον καυσίμου για το λέβητα και έτσι η παραγωγή ατμού γίνεται με την απόλυτη εξοικονόμηση καυσίμου, μόνο με τη χρησιμοποίηση των καυσαερίων.


To TEAM του μηχανοστασίου του IKARUS PALACE

Η υπόλοιπη ομάδα της Μηχανής συμπληρώνεται από τον ΑΒ’ Μηχανικό Μαστρό Εμμανουήλ Καρασμάνη, το Β’ Μηχανικό Μαστρό Χαράλαμπο Συρίγο τους Γ’ Μηχανικούς κ.κ. Σταμάτιο Γερωνυμάκη, Αθανάσιο Παίλα, Γεώργιο Πεσματζόγλου, τον Προϊστ. Ηλεκτρολόγο κ. Ιωάννη Κώστα, τον Ηλεκτρολόγο κ. Αναστάσιο Πανάγο, τον Δόκιμο Μηχανικό κ. Δημήτριο Μαραγκάκη, τον Α’ Μηχανοδηγό κ. Γεώργιο Μαυράκη, τους Β’ Μηχανοδηγούς κ.κ. Ιωάννη Αρανίτη, Γκίκα Γκίκα και Μιχαήλ Χαλκιώτη, τον Καθαριστή κ. Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο και το βοηθό Ηλεκτρολόγου κ. Γεώργιο Ραχμανίδη.

Στιγμές ταξιδιού στους χώρους του πλοίου


Ο Προϊστάμενος Αρχιθαλαμηπόλος κ. Αντώνιος Γρηγοράκης μαζι με το ΤΕΑΜ του ξενοδοχειακού

Ανεβαίνουμε στο Deck 6 του πλοίου, στο επίπεδο που συναντάμε το μεγάλο χώρο της υποδοχής, έναν κυκλικό χώρο με αίθριο. Μας υποδέχεται ο Προϊστάμενος Αρχιθαλαμηπόλος κ. Αντώνιος Γρηγοράκης με το βοηθό του Αρχιθαλαμηπόλο κ. Σπυρίδωνα Φουντουλάκη.
Ο Προϊστάμενος κ. Γρηγοράκης είναι ήδη φίλος μας, καθώς τον έχουμε γνωρίσει από το αφιέρωμα που πραγματοποιήσαμε στο FESTOS PALACE, το Μάρτιο του 2012.


To TEAM τoυ Λογιστηρίου

Δίπλα στη Reception, ως είθισται, βρίσκεται το Λογιστήριο του πλοίου. Εκεί συναντήσαμε τον Προϊστάμενο Οικονομικό κ. Ιωάννη Χιντιράκη, τον κ. Ευάγγελο Δοξαστάκη Λογιστή Α’ και τον κ. Ιωάννη Ταμιχιάκη Λογιστή Β’.
Στο ίδιο επίπεδο προς πρύμα βρίσκεται το άρτια εξοπλισμένο νοσοκομείο του πλοίου, ο παιδότοπος και οι χώροι με τα αεροπορικά καθίσματα, ενώ προς πλώρα βρίσκονται καμπίνες όπου κυριαρχούν οι ερυθρές αποχρώσεις στους χρωματισμούς, στους διαδρόμους και στις πόρτες των καμπινών.
Ένα επίπεδο κάτω, στο Deck 5, πρύμα απλώνονται οι χώροι του ανώτερου garage, ενώ πλώρα συναντάμε μόνο καμπίνες (εσωτερικές), όπου οι γαλάζιες αποχρώσεις κυριαρχούν στους διαδρόμους (μοκέτες και πόρτες).
Καμπίνες επιβατών θα συναντήσουμε ακόμη στο Deck 8, με τους χρωματισμούς να ακολουθούν τις πράσινες αποχρώσεις.
Όλες οι καμπίνες του πλοίου είναι ιδιαίτερα ευρύχωρες και άνετες, ενώ την παράσταση κλέβουν οι lux καμπίνες, οι οποίες προσφέρουν στον υπέρτατο βαθμό το άνετο και χαλαρό ταξίδι.


Ο χώρος της Reception

Οι περισσότεροι κοινόχρηστοι χώροι του πλοίου είναι απλωμένοι στο Deck 7, ένα επίπεδο πάνω από το χώρο της Reception.
Οι εσωτερικοί κοινόχρηστοι χώροι του IKARUS PALACE, είναι δημιουργήματα υψηλής αισθητικής και άρτιας αρχιτεκτονικής μαεστρίας, καθώς σπάνια συναντάται τόση ιδιαίτερη ζεστασιά σε άλλα επιβατηγά καράβια ακόμη και κρουαζιερόπλοια. Είναι ένας τομέας που κάνει τον “ΙΚΑΡΟ” να υπερέχει με διαφορά.


Το πρυμναίο εξωτερικό κατάστρωμα

Βρισκόμαστε στο Deck 7 και θα κάνουμε μια σύντομη βόλτα από την πρύμνη με κατεύθυνση προς την πλώρη.
Στο πρυμναίο εξωτερικό κατάστρωμα βρίσκονται οι πισίνες με το αντίστοιχο bar του πλοίου, όπου οι ταξιδιώτες απολαμβάνουν τον ήλιο, τη φεγγαράδα τα ρομαντικά βράδια και τα εντυπωσιακά απόνερα.
Προχωρώντας εσωτερικά θα βρεθούμε σε έναν όμορφο χώρο με μπαρ με την ονομασία “Sport Bar”, με τα αθλήματα να είναι το βασικό θέμα στους τοίχους, ενώ η μοκέτα με τις ναυτικές σημαίες μας ταξιδεύει περισσότερο. Τα μεγάλα στρογγυλά φινιστρίνια δημιουργούν ένα υπέροχο περιβάλλον, ενώ φωτίζουν με άπλετο φως το χώρο του μπαρ.
Πιο μπροστά συναντάμε το χώρο του Casino με την ονομασία “Jackpot”, ενώ αν περπατήσουμε μερικά μέτρα ακόμη, θα βρεθούμε στον αίθριο στρογγυλό χώρο που φτάνει έως το Deck 7 και στην κορυφή του δεσπόζουν τα φτερά του Ίκαρου.
Το αίθριο αυτό χρησιμεύει και ως σταυροδρόμι καθώς αριστερά οι επιβάτες κατευθύνονται προς τους πιο ζεστούς κοινόχρηστους χώρους του πλοίου, ενώ δεξιά θα περάσουν μια βόλτα για τα ψώνια τους από τα καταστήματα “Arcade”.

Η οικογενειακή ζεστασιά των χώρων


Το Central bar

Προχωρώντας αριστερά συναντάμε το κεντρικό μπαρ “Central bar” όπου εξυπηρετεί τους πιο “θερμούς” χώρους, ο πρώτος με την ονομασία “Library” με το μεγάλο τζάκι στο κέντρο και τα βιβλία τοποθετημένα στα ράφια, ένας υπέροχος χώρος που χαρίζει στον επιβάτη το αίσθημα ότι νιώθει “σαν στο σπίτι του”. Ακολουθεί το “View room” για καφέ με ξεχωριστή θέα, το “Card room” για παιχνίδια και άλλα και το “Family room” ο χώρος που όπως φανερώνει και το όνομά του, χαρίζει την οικογενειακή, ζεστή ατμόσφαιρα που λείπει από τα περισσότερα επιβατηγά πλοία.

Μερικά μέτρα πιο κάτω στα αριστερά βρίσκεται το A la carte Restaurant με την ονομασία “Amalthea”, όπου η πολυτέλεια του χώρου και τα πραγματικά ξύλινα πατώματα εντυπωσιάζουν. Στα δεξιά και πλώρα απλώνονται οι δύο χώροι του Self-Service με τις ονομασίες “Lyktos” και “Ariadne”, όπου οι ταξιδιώτες απολαμβάνουν ξεχωριστές γευστικές δημιουργίες, έχοντας θέα στην πλώρη, στο απέραντο γαλάζιο του Αρχιπελάγους.

Ο… Master-Chef και το team του!

O Αρχιμάγειρας κ. Ιορδάνης Νταής με την έμπειρη και εμπνευσμένη ομάδα του

Πίσω από τις ξεχωριστές δημιουργίες κρύβεται ο Αρχιμάγειρας κ. Ιορδάνης Νταής με την έμπειρη και εμπνευσμένη ομάδα του. Τον κ. Νταή τον γνωρίσαμε πριν περίπου ένα χρόνο, από το αφιέρωμα του arxipelagos.com στο FESTOS PALACE και γνωρίζουμε ήδη πολύ καλά, τις υπέροχες γεύσεις που δημιουργεί με αγάπη και μεράκι.

Μαγικά ταξίδια με θέα…

H Disco “Orion”

Ανεβαίνοντας ένα επίπεδο, βρισκόμαστε στο Deck 8. Εκεί μας περιμένει η αστραφτερή και εντυπωσιακή Disco “Orion” για μαγικές νύχτες ταξιδιών με μουσική και απεριόριστη θέα, μέσα από τα μεγάλα στρογγυλά φινιστρίνια.

Όλους τους χώρους του πλοίου θα τους απολαύσετε πιο ζωντανά στα βίντεο που έχουμε ετοιμάσει.

Κάτι ακόμη που μας εντυπωσίασε και αξίζει να σημειώσουμε, ήταν ο χώρος της τραπεζαρίας των αξιωματικών και του υπόλοιπου πληρώματος, ο οποίος βρίσκεται πλώρα, με υπέροχη θέα μπροστά, κάτι που δεν συμβαίνει συχνά.

O Ναύκληρος κ. Αντώνιος Παπαδάκης μαζι με το ΤΕΑΜ του καταστρώματος

Οι χώροι των garage με τα ατέλειωτα lanes, απλώνονται από το Deck 2 έως και το Deck 5. Εκεί συναντήσαμε το Πλήρωμα καταστρώματος ή αλλιώς “κουβέρτας”, να εργάζεται ασταμάτητα και με ιδιαίτερη φροντίδα.
Καθοδηγητής ο Ναύκληρος κ. Αντώνιος Παπαδάκης, τον οποίο συναντήσαμε στον καταπέλτη του πλοίου, κατά τη διάρκεια της φόρτωσης στο Ηράκλειο.

Για το τέλος…

Πραγματοποιώντας αυτό το ταξίδι με αυτό το πλοίο, νιώσαμε ξεχωριστά θετικά συναισθήματα, γιατί πνέει ένας άλλος αέρας, μοναδικός, στον αγαπημένο μας Ίκαρο.

Με τα φτερά του ΙΚΑΡΟΥ πετάξαμε στο Αρχιπέλαγος και ζήσαμε μια υπέροχη εμπειρία, ενός μοναδικού θαλασσινού ταξιδιού, με το καράβι της MINOAN LINES!
Δεν είναι τυχαίο εξάλλου που είναι από τα πλέον αγαπημένα πλοία των ταξιδιωτών και των καραβολατρών!

Ευχαριστούμε το πανέμορφο μινωϊκό καράβι H/S/F IKARUS PALACE που μας ταξίδεψε τόσο μοναδικά και του ευχόμαστε να έχει πάντα καλά ταξίδια σε ήρεμες θάλασσες!

 

Όλοι εμείς από το Αρχιπέλαγος, θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στην MINOAN LINES, που μας ταξιδεύει τόσο μοναδικά!


Και το ταξίδι συνεχίζεται… στο Αρχιπέλαγος!

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΑΦΙΞΗ ΠΕΙΡΑΙΑ & ΤΕΛΟΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

 

 

.

ΠΑΡΟΧΕΣ & ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ

ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΠΛΑΝΑ

IKARUS PALACE – Photo Slideshow HD

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΡΟΥΚΑΣ – ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ( ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ )

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ – ΥΠΑΡΧΟΣ

 

 

,

IKARUS PALACE – Η επάνοδος του πρίγκιπα!

Πειραιάς 9 Δεκεμβρίου 2012, ώρα 13:45.
Σε μια ημέρα βροχερή, κρύα και η απλωμένη γκρίζα συννεφιά έχει σκεπάσει το μεγάλο λιμάνι, κάνοντας τη μέρα της μεγάλης εορτής της Αγίας Άννας, ήδη σκοτεινή.[/B]

Όμως στον ορίζοντα του Αρχιπελάγους προέβαλλε μια γνώριμη φιγούρα! Ήταν ο γνωστός και αγαπημένος «ΙΚΑΡΟΣ» της MINOAN LINES, που με την είσοδό του στο πρώτο λιμάνι της χώρας, φώτισε τη μέρα, ζέστανε τις καρδιές μας και ταξίδεψε τη σκέψη μας στη θάλασσα των αναμνήσεων!

Με τη βοήθεια πιλότου που επιβιβάστηκε στο σκάφος, έκανε μανούβρα στη μεγάλη λεκάνη του λιμανιού και έδεσε μπροστά από το Τελωνείο.

Το πρώτο του δρομολόγιο από τον Πειραιά για το Ηράκλειο, θα το εκτελέσει σήμερα 9-12-2012 και το τελευταίο από το Ηράκλειο στις 6-1-2013, όπου αναμένεται να επιστρέψει στην έδρα του, στο λιμάνι του Λιβόρνο.

Το IKARUS PALACE ναυπηγήθηκε το 1997 στα γνωστά ναυπηγεία Fosen της Νορβηγίας. Έχει μήκος 200 μέτρα και πλάτος 26, ενώ μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως 27 κόμβους.

Το arxipelagos.com πάντα πιστό στα σημαντικά ραντεβού του με τις σπάνιες και ξεχωριστές αφίξεις πλοίων, κατέγραψε στους φακούς του τις πρώτες στιγμές του λαμπρού και αγαπημένου βαποριού, στο λιμάνι του Πειραιά.

Το ταξίδι συνεχίζεται στο Αρχιπέλαγος!

IKARUS PALACE – KOΠΗ ΠΙΤΑΣ 2013

Η κοπή της πίτας του Πληρώματος του H/S/F IKARUS PALACE

Την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013 το πρωί, το Πλήρωμα του πανέμορφου πλοίου της MINOAN LINES, «ΙΚΑΡΟΣ ΠΑΛΑΣ, έκοψε την πίτα για το 2013.

Ολα τα μέλη του Πληρώματος συγκεντρώθηκαν σε αυτή τη μικρή γιορτή στο χώρο του Self-Service του πλοίου, όπου ο κ. Πλοίαρχος Cpt Ευάγγελος Ρούκας έκοψε τις πρωτοχρονιάτικες βασιλόπιτες και ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους καλή χρονιά με υγεία και πάντα καλές θάλασσες.

Η κάμερα του arxipelagos.com ήταν εκεί, στα πλαίσια του αφιερώματος που πραγματοποίησε η αποστολή του site στο πλοίο με τίτλο: «Με τα φτερά του ΙΚΑΡΟΥ στο Αρχιπέλαγος».

Εμείς με τη σειρά μας να ευχηθούμε στο πλοίο και στο εξαίρετο πλήρωμα του, Καλά ταξίδια σε ήρεμες θάλασσες!

.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ IKARUS PALACE

ΠΛΗΡΩΜΑ

ΟΜΑΔΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ

ΓΕΦΥΡΑ ( Ship’s Bridge )

ΜΗΧΑΝΟΣΤΑΣΙΟ ( Engine Room )

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ( Interiors )

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ( Exterior Spaces )

ΚΑΜΠΙΝΕΣ ( Cabins )

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ( Restaurant )

ΣΑΛΟΝΙΑ ( Lounges )

MΠΑΡ ( bars )

MENOY ΠΛΟΙΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ

Ο ΣΤΟΛΟΣ ΤΗΣ MINOAN LINES

ΓΕΝΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΠΛΟΙΟΥ

Τον κ. Emanuele Grimaldi, Πρόεδρο
Τον κ. Αντώνιο Μανιαδάκη, Διευθύνων Σύμβουλο
Τον κ. Γεώργιο Μπουλούκα, Διευθυντή Ξενοδοχειακής Εκμετάλλευσης
Τον κ. Εμμανουήλ Τσικαλάκη, Διευθυντή Ναυτικής Λειτουργίας
Την κ. Αικατερίνη Αποστολίδη, Υπεύθυνη του τμήματος Επικοινωνίας
Την κ. Χριστιάνα Βαρελτζάκη, από το τμήμα Επικοινωνίας
Και όλα τα μέλη του Δ.Σ. της MINOAN LINES!

Τέλος ευχαριστούμε όλους τους καλούς μας φίλους από το Πλήρωμα του H/S/F IKARUS PALACE:

Τον κ. Πλοίαρχο, Cpt Ευάγγελο Ρούκα,
Τον κ. Ύπαρχο, Cpt Διονύσιο Χριστόπουλο,
Τον κ. Α’ Μηχανικό, Μαστρό Γιώργο Βενιέρη,
Τον κ. ΑΒ’ Μηχανικό, Μαστρό Εμμανουήλ Καρασμάνη
Τον Προϊστάμενο Οικονομικό, κ. Ιωάννη Χιντιρακη ,
Τον Προϊστάμενο Αρχιθαλαμηπόλο, κ. Αντώνιο Γρηγοράκη,
Τον Αρχιμάγειρα, κ. Ιορδάνη Νταή
Το Ναύκληρο, κ. Αντώνιο Παπαδάκη
Όλους τους Αξιωματικούς και το Πλήρωμα του IKARUS PALACE, για την υπέροχη και ιδιαίτερα ζεστή φιλοξενία καθώς και για τη σημαντική συμβολή τους στην πραγματοποίηση του αφιερώματος!

 

Για την πραγματοποίηση του αφιερώματοs συμμετείχαν οι

Σίμος Μιχάλογλου, Λίνα Ζαφείρη: Κάμερα

Αντώνης Μέγγουλης: Φωτογράφιση

Σίμος Μιχάλογλου: Συνέντευξη

Λίνα Ζαφείρη : Σημειώσεις

Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος: Montage, Computer. Graphics Animation,

 

 

 

Κράτα το

Portal Team

Συντάκτης: Portal Team

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις