Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018, 06:35

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΣ/ΝΑΤΗ ΠΕΣ/ΝΑΤ συνεχίζει την πολύμορφη δράση και καλεί ομοσπονδίες, συνταξιουχικά και ναυτεργατικά σωματεία, να αγωνιστούμε ενάντια στις περικοπές των συντάξεων και συνολικά για τα προβλήματα των συνταξιούχων, των ναυτεργατών, των εργαζομένων διεκδικώντας:

· Κατάργηση των αντεργατικών νόμων.

· Επαναφορά της υποχρεωτικότητας των ΣΣΕ

· Κάλυψη των απωλειών

· Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές.

          Οι περικοπές στις συντάξεις δεν θα σταματήσουν, με βάση τον νόμο λαιμητόμο 4387/2016 από τον επόμενο μήνα έρχονται οι αναδρομικές μειώσεις για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο, προετοιμάζεται ο επανυπολογισμός  των κύριων συντάξεων.

Με την εφαρμογή του νέου νόμου ο υπολογισμός των συντάξεων  προβλέπει:

● Συντελεστή αναπλήρωσης για τον καθορισμό των συντάξεων τα 40 χρόνια (με 300 μέρες ασφάλισης το χρόνο). Πράγμα αδύνατον για τους ναυτεργάτες.

● Για τον καθορισμό του συνταξιοδοτικού μισθού θα παίρνεται υπόψη ο μέσος όρος μισθών των ΣΣΕ από το 2002 και όχι τα τελευταία 4 χρόνια που ισχύει  σήμερα.

          Σε αυτή την κατάσταση δεν αποδίδονται νέες κύριες – επικουρικές  συντάξεις και εφάπαξ, ούτε η προσωρινή σύνταξη που είναι από 384 – 768 ευρώ.

Ταυτόχρονα έρχονται νέα αντεργατικά μέτρα,  πρόσθετη λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος και με τον κρατικό προϋπολογισμό του 2017 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ στις κατευθύνσεις της Ε.Ε, του ΔΝΤ.

 

Καλούμε τις Ομοσπονδίες, τα Συνταξιουχικά και Ναυτεργατικά σωματεία, τους συνταξιούχους, τους ναυτεργάτες, τους σπουδαστές, να συμμετέχουν στη συγκέντρωση – διαμαρτυρία την Δευτέρα 17 Οκτώβρη στις 11 π.μ στο ΝΑΤ.

Συνταξιούχοι, ναυτεργάτες, άνεργοι, σπουδαστές να γίνει υπόθεση όλων μας το δικαίωμα στη δουλειά με δικαιώματα, ΣΣΕ – Κοινωνική ασφάλιση για όλους, ενάντια στη «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία.

Συμμετέχουμε την Δευτέρα 17 Οκτώβρη στις 6:30 το απόγευμα  στο Σύνταγμα, στη Συγκέντρωση των Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, Σωματείων, που έχουν την πρωτοβουλία με το κείμενο – κάλεσμα και το σχέδιο νόμου για τις ΣΣΕ που απαντά στην επιθετικότητα του κεφαλαίου, της κυβέρνησης, της Ε.Ε

Η Διοίκηση της

Πανελλήνιας   Ένωσης   Συνταξιούχων   ΝΑΤ

Portal Team

Συντάκτης: Portal Team

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις