Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018, 07:40

Καλό ταξίδι φίλε ΔημήτρηΗ αλήθεια είναι ότι σάστισα χθες, όταν πληροφορήθηκα ότι ο Δημήτριος Ψαραδέλης απεβίωσε και θυμήθηκα μια φράση που μου είχε πει όταν συναντηθήκαμε πρώτη φορά "Βαγγέλη, ο προορισμός του ανθρώπου εκείνος τον φτιάχνει, αλλά, άλλος αποφασίζει" … Είχες δίκιο τελικά καπετάνιε, άλλος αποφασίζει.

Ο κος Δημήτρης ήταν ένας απλός άνθρωπος μα πάνω απ' όλα ήταν αγαθός και ντόμπρος σε κάθε του κουβέντα, όπως έλεγε κι ο ίδιος η υπόσχεση του ήταν δεδομένη και σαν πράξη. Αν και η αλήθεια είναι δεν καταφέραμε να τα πούμε πολλές φορές απο κοντά, μου έδειξε εμπιστοσύνη στο εγχείρημα του Τήνος Today από την πρώτη μέρα της δημιουργίας του.

Κείμενα που αφορούσαν τα καράβια που έπιαναν στο παρελθόν το λιμάνι της Τήνου. Tο κρατούσα χρόνια μέσα μου αλλά το άρθρο που γυρνάει στο internet για το παλιό Παναγία Τήνου ήταν δικό του και κανένας δεν έγραψε το όνομα του, όταν του το πληροφόρησα μου είπε με την χαρακτηριστική φωνή του, σημασία έχει ο άλλος να αναγνωρίζει το κείμενο ως έχει και όχι με υπογραφές και ταμπέλες. Ο Νοσταλγός, Άγιος Φωκάς – Βρυόκαστρο, Ήταν η πρώτη φορά που είδα Γερμανό Στρατιώτη από τόσο κοντά στη Τήνο (1941), Ανοιξη στη Μεσόγειο, Το όνειρο, Μπούρμα, Παιδεμένος η μάχη που δίνεις, η Φουρτούνα είναι μερικά από τα κείμενα που είχαμε δημοσιεύσει.

Μια στιγμή που δεν θα την ξεχάσω ποτέ ήταν όταν ένα βράδυ με είχε πάρει τηλέφωνο και με πληροφόρησε ότι προτάθηκε από τρεις Ιταλούς Δημοσιογράφους και δύο Έλληνες ώστε να γίνει μέλος της Unesco, το δημοσιεύσαμε 9-1-2013 την επόμενη μέρα μου λέει "Βαγγέλη, θα είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα, ωστόσο δεν θέλω να μείνουμε εκεί. Θέλω να δω τι θα μπορώ να προσφέρω στην πράξη" από τότε απ' όσο ξέρω δεν υπήρχε κάποια εξέλιξη.

 

 

Πάντα οι αποσκευές μου είναι γεμάτες από όμορφα πράγματα … μας έγραφε σε ένα κείμενο του, ελπίζω φίλε Δημήτρη να έφυγες γεμάτος και να περνάς καλά εκεί που πήγες. Καλό ταξίδι στα όμορφα φίλε μου …


Βαγγέλης Ζαλώνης

Στις ατζέντες μου είναι γραμμένες πολλές διευθύνσεις σκορπισμένες απανταχού της γης… Τα γράμματά μου παρμένα από ξενικές πατρίδες, έχουν υπογραφές παράξενες και γραφικούς χαρακτήρες μυστήριους.. Κάνω συλλογή από εξαίσιους καρπούς για να μπολιάσω τον κόσμο που πάω και να στολίσω το δικό μου απάγκιο…

Δημήτριος Μ. Ψαραδέλης "Ο Τήνιος"

 

tinostoday.gr

Portal Team

Συντάκτης: Portal Team

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις