Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018, 11:23

Κατήγγειλαν τις συνθήκες στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη

Photo by: Simos Michaloglou


Επτά γραπτές καταγγελίες για την κατάσταση που επικρατεί στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη κατέθεσαν οι εκπρόσωποι του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου του νομού Αττικής στον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή και στον υφυπουργό Νεκτάριο Σαντορινιό, με τους οποίους συναντήθηκαν την Παρασκευή στο υπουργείο.

Ζήτησαν επίσης να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας στη Ζώνη, ενώ κατήγγειλαν πως έχουν σταματήσει οι έλεγχοι σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας και ότι δεν παίρνουν απαντήσεις στις καταγγελίες που κάνουν στα αρμόδια όργανα.

Οι συνδικαλιστές τόνισαν ότι δεν γίνονται με τον προβλεπόμενο τρόπο οι έλεγχοι, ενώ προχώρησαν και σε πολύ σοβαρές καταγγελίες για τις εργασίες που γίνονται στο πλοίο «ΑΕΟΛΟΣ» (πρώην ΜΟΒΥ LOVE), καθώς όπως υποστηρίζουν διαπιστώθηκε η ύπαρξη αμιάντου. Ζήτησαν να καθαριστεί όλο το πλοίο, να ελεγχθούν όσοι τυχόν ανέπνευσαν αμίαντο και να γίνει ο κατάλληλος έλεγχος και σε άλλο «αδελφό» πλοίο που έχει ελλιμενιστεί στη Δραπετσώνα.

Σημειώνεται ότι το πλοίο «MOBY LOVE» ναυπηγήθηκε στην Ιταλία το 1975. Ο Π. Κουρουμπλής δεσμεύτηκε ότι θα γίνει έλεγχος σε όλο το πλοίο και ότι θα τηρηθούν όλα όσα προβλέπουν οι προδιαγραφές για την αφαίρεση του αμιάντου από ολόκληρο το σκάφος.

Οι εκπρόσωποι του συνδικάτου ζήτησαν ακόμα την παρέμβαση του υπουργού ώστε να ξαναλειτουργήσουν οι μικτές Επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας.

 

πηγή: efsyn.gr

Simos Michaloglou

Συντάκτης: Simos Michaloglou

Administrator

Ένα Σχόλιο στο Κατήγγειλαν τις συνθήκες στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη

  1. Ο/Η Ναυτικος λέει:

    Φάγατε λίγο ψωμάκι και ξαναβγηκατε απ τις τρύπες σας σκατοκουμμουνια. Καρκινοματα του έθνους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις