Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018, 12:33

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΓΕΙΡΩΝ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣΔείτε το δελτίο τύπου που εξέδωσε το Σωματείο Μαγείρων

Καταγγέλλουμε την Εταιρεία ΑΝΕΚ που με την ανοχή των Λιμενικών αρχών προχώρησαν σήμερα σε μείωση της σύνθεσης του πλοίου ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ (1 ΜΑΓΕΙΡΟ – 1ΧΥΤΡΟ/ΣΤΗ – 1 ΕΠΙΚΟΥΡΟ) εφαρμόζοντας τον διαλυτικό νόμο 4150/13 που απαίτησαν οι εταιρείες και εφάρμοσαν πρόθυμα οι υπουργοί έκτοτε.

Ο παραπάνω νόμος και η κατάργηση του αποτέλεσαν πρωταρχικό αίτημα των ναυτεργατών και των σωματείων τους κατά τις τελευταίες κινητοποιήσεις.

Η Εταιρεία και κυρίως ο Υπουργός, είναι εκτεθειμένοι, απέναντι στην εθνική και διεθνή νομοθεσία αφού υποχρεώνουν τους εργαζόμενους να εργάζονται πάνω από τις ανθρώπινες δυνατότητες, να καλύπτουν θέσεις άλλων ειδικοτήτων, (φροντιστή – μεταφορέα – β’ φροντιστή) παραβιάζοντας την νομοθεσία περί ανάπαυσης και εν τέλει εξομοιώνοντας την σύνθεση των ΕΠΙΒΑΤΗΓΩΝ – ΟΧΗΜΑΤΑΓΩΓΩΝ ΠΛΟΙΩΝ με αυτή των ΠΟΝΤΟΠΟΡΩΝ ΠΛΟΙΩΝ.

Απαιτούμε άμεσα τον έλεγχο από μεικτό κλιμάκιο (υπουργείο-ΠΝΟ-ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ MLC, Γιατρό) σε μια σειρά πλοίων της Ακτοπλοΐας και της Γραμμής ΠΑΤΡΑ – ΙΤΑΛΙΑ για να τερματισθεί η απαράδεκτη κατάσταση και να αναδειχτούν οι συνέπειες στην υγεία των πληρωμάτων λόγο της σαδιστικής αντίληψης ορισμένων περί επάνδρωσης των πλοίων.

Απαιτούμε επίσης να συνεδριάσει η ΠΝΟ με θέμα τις μειωμένες συνθέσεις και την άμεση αντιμετώπιση του οξυμμένου προβλήματος.

 

 

 

 

 

 

 

Portal Team

Συντάκτης: Portal Team

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις