Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018, 03:15

Κλειστά θα παραμείνουν την Παρασκευή 8 Απριλίου τα εμπορικά λιμάνια όλης της χώραςΚλειστά θα παραμείνουν τα εμπορικά λιμάνια όλης της χώρας την Παρασκευή 8 Απριλίου   μετά την 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ.

Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας, ενώ στο Ζάππειο θα πέφτουν οι υπογραφές της συμφωνίας πώλησης του 67% των μετοχών του ΟΛΠ ανάμεσα στο ΤΑΙΠΕΔ και στην COSCO.

Οι λιμενεργάτες τονίζουν ότι «διαδηλώνουν ενάντια στις φιέστες και τα πανηγύρια που οργανώνουν κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ για το ξεπούλημα των λιμανιών, λες και δεν είναι αυτοί που άλλα έλεγαν και άλλα διαβεβαίωναν πριν από έναν χρόνο τους εργαζόμενους και τον πειραϊκό λαό και άλλα πράττουν σήμερα».

Μεταξύ άλλων ζητούν: Να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση – πώληση των ΟΛΠ και ΟΛΘ και των λιμανιών εθνικής σημασίας. Να κατοχυρωθεί ο δημόσιος χαρακτήρας των λιμανιών και η αναπτυξιακή προοπτική τους. Να διασφαλιστεί το θεσμικό πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Να στελεχωθούν τα λιμάνια με προσωπικό πλήρους και σταθερής απασχόλησης με βάση τις πραγματικές ανάγκες. Να υπάρξει ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα και συντάξεις αξιοπρέπειας.

Portal Team

Συντάκτης: Portal Team

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις