Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018, 06:59

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΤΑΜΠΟΥΛΕΛΗΣ & ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΟΛΥΝΔΡΗΣ. ( ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΤο arxipelagos.com σας παρουσιάζει μια ξεχωριστή συνάντηση.
Μια συνάντηση που προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ο Κωστής Σταμπουλέλης, Αρχιτέκτων – Ναυπηγός, Διευθυντής νέων κατασκευών και ανάπτυξης της ATTICA GROUP, μαζί με τους συνεργάτες του, Αρχιτέκτονες – Σχεδιαστές κ. Απόστολο Μολυνδρή και κ. Ευαγγελία Κίντου, από το αρχιτεκτονικό γραφείο “Molindris+Associates”, μας μιλούν στην κάμερα του arxipelagos.com για τη συνεργασία τους, την πορεία τους και τα “καμάρια” τους, από τα μεγάλα, πανέμορφα πλοία που ταξιδεύουν στις θάλασσες του κόσμου και έχουν σημειώσει ιδιαίτερη επιτυχία, μέχρι το τελευταίο τους δημιούργημα, το ξεχωριστό BLUE STAR PATMOS, όπου μαζί με το αδελφό του BLUE STAR DELOS, σκίζουν με χάρη τα ελληνικά νερά και με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια χαρίζουν λάμψη στα λιμάνια που επισκέπτονται, έχοντας πολύ μεγάλη απήχηση στο επιβατικό κοινό.
Αξίζει μάλιστα να σημειώσουμε πως η ξεχωριστή συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο σύγχρονο χώρο των γραφείων του κ. Απόστολου Μολυνδρή και της συνεργάτιδός του, κ. Ευαγγελίας Κίντου και όλη η συζήτηση έλαβε χώρο στο meeting room, ακριβώς πάνω στα πλάνα γενικής διάταξης του BLUE STAR PATMOS, οπότε τόσο η περιγραφή όσο και η ξενάγηση στο πλοίο, συνέβη “επί χάρτου”.

Ο κ. Kωστής Σταμπουλέλης ξεκίνησε να εργάζεται το 1981 στην Royal Cruιse Lines και από τότε παραμένει στην ίδια εταιρία, αλλά υπό άλλη ιδιοκτησία.

Ο κ. Κωστής Σταμπουλέλης όλα αυτά τα χρόνια της καριέρας του, είχε την τύχη να ασχοληθεί κυρίως με νέες ναυπηγήσεις και λιγότερο με μετασκευές, ενώ στους νέους που τον πλησιάζουν προκειμένου να τον συμβουλευτούν, ώστε να ακολουθήσουν το επάγγελμά του, τους εξηγεί με σαφήνεια πως η καριέρα του δεν αποτελεί τον κανόνα, αλλά την εξαίρεση, για αυτό και αισθάνεται ιδιαίτερα τυχερός που ευτύχισε να ζήσει μια τόσο επιτυχημένη καριέρα.

 


Ο Αρχιτέκτονας – Σχεδιαστης Κ. Απόστολος Μολυνδρής

Ο κ. Απόστολος Μολυνδρής είχε αποκτήσει την πρώτη επαφή με τα πλοία, μέσω του γραφείου της κ. Αγνής και του κ. Μιχάλη Κατσουράκη, όπου εργαζόταν για μια δεκαετία περίπου. Στο γραφείο δούλεψαν πολλά κρουαζιερόπλοια. Οπότε ήρθε και η γνωριμία με τους ανθρώπους της ATTICA GROUP και έτσι για τον κ. Μολυνδρή ξεκίνησε μια λαμπρή συνεργασία με τον κ. Σταμπουλέλη, σχεδιάζοντας τα πρώτα τους πλοία το 1997-98, τα SUPEFAST III και IV, πλοία ιδιαίτερα επιτυχημένα που άφησαν εποχή στις γραμμές της Αδριατικής.

 


Το τελευταίο δημιουργήμα της ομαδας BLUE STAR PATMOS

Τα τελευταία δημιουργήματα αυτής της συνεργασίας, είναι τα BLUE STAR DELOS και PATMOS, τα οποία προσφέρουν έναν διαφορετικό αέρα στο ταξίδι και ήδη ο κόσμος τα έχει αγαπήσει και δείχνει προτίμηση.
Ο κ. Μολυνδρής και το γραφείο του, κρύβεται πίσω από πάρα πολλές εργονομικές ευκολίες, καινοτομίες, χρησιμοποίηση σπάνιων και πανάκριβων υλικών καθώς και εικαστικών παρεμβάσεων. Τα περιζήτητα artworks έχουν κλέψει πολλές εντυπώσεις στα δύο δημοφιλή πλοία.

Η Αρχιτέκτων κ. Ευαγγελία Κίντου, είναι συνεργάτης του κ. Μολυνδρή στο γραφείο “Molindris+Associates” και συνεργάζεται με τον κ. Σταμπουλέλη περίπου από τις αρχές της δεκαετίας του 2000. Έχει δουλέψει σε όλες τις ναυπηγήσεις της ATTICA GROUP, μαζί με τον κ. Μολυνδρή και τον κ. Σταμπουλέλη.

Τους ευχαριστούμε θερμά για την τιμή που μας έκαναν, να μοιραστούν μαζί μας και με τα μέλη του arxipelagos.com, σημαντικές στιγμές από την καριέρα τους, την όμορφη πορεία τους μέσα από τα θαυμαστά καράβια και τη θάλασσα και τους ευχόμαστε να συνεχίσουν να δημιουργούν πλοία – έργα τέχνης με την ίδια και μεγαλύτερη επιτυχία.

 

 

ΜΕΡΟΣ Α’

ΜΕΡΟΣ Β’

 

ΜΕΡΟΣ Γ’

 

 

 

 

Στο βάθος του ορίζοντα ξεπρόβαλε μια γνώριμη και αγαπημένη σιλουέτα!
Σε λίγο φάνηκε καθαρά το κίτρινο φουγάρο με το μπλε αστέρι και λίγο αργότερα το υποδεχτήκαμε, μετά από κάποιες πραγματικά «χορευτικές» μανούβρες ακριβείας, του καπετάνιου Σπύρου Πεφάνη. Εργαζόμενοι της Blue Star Ferries, εξωτερικοί συνεργάτες όπως εγώ, μα και πολλοί φίλοι!

Φίλοι του BS Patmos!

Ένοιωσα συγκίνηση, με τους άγνωστους φίλους του BS Patmos, που εδώ και πολύ καιρό, παρακολουθούν την εξέλιξη του, μέσω blogs, fora και δελτίων τύπου και που σήμερα ήταν εδώ. Μα και με την Οικογένεια του BS Patmos και την υποδοχή που του επιφύλαξαν. Πρώτο το BS Delos και πίσω του το BS Naxos, χαιρέτησαν με τις κόρνες τους και τα νερά που πέταγαν τα πληρώματα των δυο πλοίων. O κόσμος που μόλις είχε επιβιβαστεί, το χαιρετούσε με χέρια και μαντήλια, από τα ανοικτά καταστρώματα των δύο πλοίων.

Χαρά και συγκίνηση, κόντρα στην κακή διάθεση της τρέχουσας κατάστασης.
Ένα υπέροχο, φιλόδοξο, χαρούμενο και αγαπημένο πλοίο είναι επιτέλους εδώ! Το BS Patmos, που ως Αρχιτέκτονες του, ευθύς αμέσως σας παρουσιάζουμε.

Το ΒS Patmos σχεδιάστηκε σχεδόν παράλληλα με το BS Delos, με μια χρονική διαφορά λίγων μηνών και με αρκετές λειτουργικές και αισθητικές διαφορές, τις οποίες προσδιόρισε το αίτημα της Blue Star Ferries να μπορεί να εξυπηρετήσει μακρύτερους προορισμούς.
Σχεδιάστηκε από κοινού με το New Project & Development Division της Attica Group. Τον πρώτο λόγο είχε και εδώ ο Διευθυντής όλων των νέων projects, αγαπητός φίλος και εξαιρετικός μας συνεργάτης Κωστής Σταμπουλέλης.

Ο σχεδιασμός του ήταν πολύ πιο εύκολος και διασκεδαστικός, με λυμένα αρκετά ναυπηγικά και αρχιτεκτονικά θέματα.
Το ίδιο και στις πρώτες επιβλέψεις, όπου φάνηκε η ωριμότητα στην γρηγορότερη κατανόηση των σχεδίων μας, από τους μηχανικούς του Ναυπηγείου της Daewoo στο Okpo της Νότιας Κορέας.
Το BS Patmos έχει τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά με το BS Delos, έχει όμως διαφορετική διευθέτηση των χώρων, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της εταιρείας για δρομολόγια διαφορετικά από εκείνα του αδελφού του πλοίου Blue Star Delos.

Έτσι λοιπόν, γνωστοί για τις ξεναγήσεις μας, σας καλούμε για μια νοητή βόλτα, στο ολοκαίνουργιο σκάφος μας!
Καλώς ήρθατε λοιπόν στο BS Patmos!

Για το arxipelagos.com

Απόστολος Μολυνδρής

 

Simos Michaloglou

Συντάκτης: Simos Michaloglou

Administrator

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις