Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018, 12:50

ΚΩΣΤΑΣ ΒΕΛΑΛΟΠΟΥΛΟΣ – ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α. ( ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ )Καπετάν-Κώστας Βελαλόπουλος
Πανάξιος συνεχιστής
μια μεγάλης ναυτικής παράδοσης

Το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012, η ομάδα του Arxipelagos.com είχε τη χαρά να συναντήσει τον καπετάν-Κώστα Βελαλόπουλο στο φιλόξενο «Πηνελόπη Α».
Μια συνάντηση, μία συνέντευξη, μια κατάθεση ψυχής.

Ο καπετάν-Κώστας Βελαλόπουλος συνεχίζει μια πολύ μεγάλη παράδοση.

 

 

Μια παράδοση που συνδέει την ελληνική ακτοπλοΐα του χθες με του σήμερα. Μια παράδοση που θέτει ως πρώτη προτεραιότητα την εξυπηρέτηση του επιβάτη, του νησιώτη, του παραθεριστή.
Μια παράδοση που ωθεί τον πλοίαρχο να κάνει τα πάντα προσκειμένου να μπορέσει να δέσει με ασφάλεια το πλοίο στο λιμάνι, ακόμα και όταν οι καιρικές συνθήκες είναι εξαιρετικά αντίξοες.
Όταν η λογική φαίνεται να απαγορεύει τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι, ο καπετάν-Κώστας θα προσπαθήσει με το πλήρωμά του να δέσουν το πλοίο πάση θυσία.
Έμπειρος καπετάνιος από τα κρουαζιερόπλοια ανέφερε χαρακτηριστικά για τον καπετάν-Κώστα Βελαλόπουλο:

«Άνθρωποι, σαν τον καπετάν-Κώστα, κάνουν πραγματικά λειτούργημα».

 

 

Μπολιασμένος με όλα όσα του δίδαξαν οι έμπειροι καπετάνιοι στο «Γεώργιος Εξπρές», το «Σίφνος Εξπρές», το «Ναϊάς Εξπρές», το “Golden Vergina”, το «Εξπρές Ολύμπια”, το «Εξπρές Ερμής», το «Εξπρές Αφροδίτη», πλοιάρχησε για πρώτη φορά στο «Παναγία Τήνου» σε ενδοκυκλαδικά δρομολόγια. Με δεκάδες προσεγγίσεις την εβδομάδα στα μικρά και τα μεγάλα νησιά των Κυκλάδων, δοκιμάστηκε για τα καλά στην Άγονη Γραμμή μέχρι που έφτασε η στιγμή να παραλάβει τα χειριστήρια του «Πηνελόπη Α», τον Μάρτιο του 2004. Από τότε και μέχρι σήμερα επαναλαμβάνει καθημερινά αυτό που πάντα ήθελε να κάνει στη ζωή του. Να πλοιαρχεί σε πλοίο της ακτοπλοΐας μας και μάλιστα σε πλοίο παραδοσιακού ακτοπλόου εφοπλιστή. Και να βλέπει, μάλιστα, και δυο φορές την ημέρα την πατρίδα του, την Τήνο.
Αλλά δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε ότι ο καπετάν-Κώστας συνεχίζει για τρίτη γενιά τη μεγάλη ναυτική παράδοση της οικογένειας. Από τα καΐκια του παππού, στα motor-ships του πατέρα του και από εκεί στις γέφυρες των ποσταλιών με τον ίδιο, πια, για πρωταγωνιστή.
Και, μακάρι, οι δυο γιοί του να συνεχίσουν τη μεγάλη αυτή παράδοση για τέταρτη γενιά. Και από ότι φαίνεται η οικογένεια θα συνεχίσει να βγάζει θαλασσινούς για πολλά χρόνια ακόμα …


ΓΙΑ ΤΟ ARXIPELAGOS.COM

Aντώνης Λαζαρής

 

Portal Team

Συντάκτης: Portal Team

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις