Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019, 01:18

ΜΑΣΤΡΟ – ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΠΟΡΤΕΛΟΣ: Α’ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΓ/ΟΓ «ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ» (ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

Photo by: Γιάννης Σουλτάνης


Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αρέθουσα της Ικαρίας, ο Μαστρό – Λεωνίδας Πορτέλος μας είχε υποδεχθεί το Νοέμβριο του 2011 στο όμορφο αφιέρωμα που είχαμε πραγματοποιήσει στο «ΛΕΥΚΑ ΟΡΗ» της ΑΝΕΚ στη γραμμή της Βενετίας.

Φέτος, μετά από 5 χρόνια συναντιόμαστε στη Γέφυρα του «ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ» και τον "πείσαμε" να μας πει δυο λόγια για τα μηχανικά μέρη του μεγάλου Ιάπωνα της HELLENIC SEAWAYS!

Αν και αρκετά διστακτικός με τις κάμερες και τις συνεντεύξεις, του εξηγήσαμε πως δεν γίνεται να προβάλλουμε μόνο τους Πλοιάρχους, καθώς ένα πλοίο δεν ταξιδεύει μόνο του.. Το Πλήρωμα της μηχανής είναι δυστυχώς κατά κανόνα οι "αφανείς ναυτικοί", που υπό δυσμενείς συνθήκες εργασίας καλούνται να φέρουν εις πέρας κάθε ταξίδι, με ο,τι δυσκολίες συνεπάγεται αυτό. Γι αυτό και στο Αρχιπέλαγος αναγνωρίζουμε την αξία των Μηχανικών και των πληρωμάτων της μηχανής και είναι πάγια επιθυμία αλλά και τακτική μας να τιμούμε αυτούς τους ανθρώπους, στο βαθμό που είναι αυτό δυνατό, καθώς το κατώφλι του "άβατον" των μηχανών ενός πλοίου δεν είναι πάντα εύκολο να το περνάμε.

Το ΕΓ/ΟΓ «ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ» λοιπόν φοράει δυο μηχανές Pielstick-Ishikawajima Harima 8PC40L 570 συνολικής ιπποδύναμης 26.400 bhp, που του χαρίζουν μέγιστη ταχύτητα 22 κόμβων.

Για το arxipelagos.com

Σίμος Μιχάλογλου

copyright Σεπτέμβριος 2016

Η συνέχεια επί της οθόνης…

Portal Team

Συντάκτης: Portal Team

Ένα Σχόλιο στο ΜΑΣΤΡΟ – ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΠΟΡΤΕΛΟΣ: Α’ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΓ/ΟΓ «ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ» (ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

  1. Ο/Η marios geo λέει:

    παιδια ποτε θα ανεβασετε στο youtube το αφιερωμα στο nissos samos;;;;;;

    ευχαριστω

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις