Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018, 09:26

Μεγάλο deal της GasLog με την Shell-BGΗ GasLog εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο NYSE, θα ναυλώσει έως εννέα νεότευκτα πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στον όμιλο BG, όπου βρίσκεται σε διαδικασία εξαγοράς από την Royal Dutch Shell.

Η GasLog ανακοίνωσε στις 21 Απριλίου ότι η BG θα ναυλώσει για 9.5 χρόνια κατά μέσο όρο, τρία νέα υπό παραγγελία πλοία της, από τα μέσα του 2018 και στις αρχές του 2019. Δύο από τα πλοία LNG χωρητικότητας 174.000 m3 θα κατασκευαστούν στα Νοτιοκορεατικά ναυπηγεία Hyundai Heavy Industries και ένα από τα ναυπηγεία Samsung Heavy Industries .

Η BG έχει τη δυνατότητα να εξασκήσει το δικαίωμα ναύλωσης για έξι επιπλέον πλοία της GasLog τα οποία έχουν παραγγελθεί, για περίοδο 10 ετών κατά μέσο όρο το κάθε ένα.

Η GasLog αποτελεί την βασικότερη εταιρεία στον κόσμο με την οποία το νέο σχήμα – Shell και BG – συνεργάζεται στον τομέα μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού.

Στις 8 Απριλίου η Shell και η BG ανήγγειλαν πράξη με την οποία η Shell θα αποκτήσει την BG για 70 δις. δολάρια όπου μετά από τις σχετικές εγκρίσεις, η BG θα ενσωματωθεί στη Shell στις αρχές του 2016.

Η Shell και η BG διαθέτουν 10 δικά τους πλοία μεταφοράς LNG ενώ ναυλώνουν 58, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων υπό παραγγελία.

Η GasLog θα έχει 23-29 πλοία LNG ναυλωμένα στη Shell / BG: Από τα οποία τα 14 ναυλωμένα στην BG, 7-13 νεότευκτα ναυλωμένα στην BG (ανάλογα με τον αριθμό των δικαιωμάτων που ασκήθηκαν), και 2 πλοία ναυλωμένα στη Shell.

Η τελευταία συμφωνία μεταξύ GasLog και BG, ακολουθεί μια σειρά από συμφωνίες μεταξύ των δύο μερών πέρυσι.

 

 

maritimes.gr

Portal Team

Συντάκτης: Portal Team

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις