Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018, 10:12

Μειωμένες ζημιές από τις Μινωικές ΓραμμέςΜειωμένες ζημιές στα  33,18 εκατ.ευρώ  έναντι ζημιών  39,37 εκατ. ευρώ της περασμένης χρήσης ανακοίνωσε για το 2012 η Μinoan Lines. Παράλληλα οι Μινωικές Γραμμές εμφάνισαν και σημαντική πτώση πωλήσεων κατά 45,08 εκατ. ευρώ (-23,34%) στα  148,14 εκατ. ευρώ  έναντι  193,22 εκατ. ευρώ  της αντίστοιχης χρήσης του 2011. Η μείωση αυτή οφείλεται κυρίως στην απόφαση της εταιρείας για μη δραστηριοποίηση στην γραμμή της Βενετίας από 01/04/2012.
Η Εταιρεία, όπως αναφέρεται στην ετήσια οικονομική έκθεση του διοικητικού συμβουλίου, προκειμένου να αντιμετωπίσει την διαφαινόμενη οικονομική κρίση, έχει προχωρήσει κατά τα τελευταία έτη στη λήψη μιας σειράς μέτρων προκειμένου να επιτύχει μείωση των δαπανών της. Συγκεκριμένα, εκτός από τη μείωση των διαφόρων κονδυλίων λειτουργικών εξόδων, υιοθέτησε πολιτικές έτσι ώστε να
περιορίσει το κόστος καυσίμων το οποίο κατά το τελευταίο οικονομικό έτος ξεπερνά το 55% του συνόλου των λειτουργικών εξόδων. Το περασμένο έτος, η Εταιρεία προχώρησε σε αναβάθμιση του συστήματος των προπελών για τα δύο πλοία που δραστηριοποιούνται στη γραμμή Ηράκλειο-Πειραιάς, καθώς επίσης σε πλαστικοποίηση των υφάλων σκαφών και σε παράλληλη εφαρμογή του μέτρου slow steaming σε όλα τα πλοία του στόλου. Τα αποτελέσματα των εν λόγω κινήσεων έχουν άμεση επίδραση στην κατανάλωση καυσίμων η οποία κατά τους πρώτους μήνες του 2013 σημειώνει σημαντική πτώση της τάξης του 39% (συγκριτικά στοιχεία Φεβρουαρίου 2013 – Φεβρουαρίου 2012). Τα παραπάνω μέτρα σε συνδυασμό με την δυναμική εμπορική πολιτική της Εταιρείας και την εκτίμηση για αύξηση της τουριστικής κίνησης το τρέχον έτος, υπολογίζεται ότι θα οδηγήσει σε βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Εταιρείας, προστίθεται στην έκθεση..

Κίνηση

Η Εταιρεία στη γραμμή Πάτρα-Αγκώνα κατά το 2012 παρά την αρνητική οικονομική συγκυρία και τον υψηλό ανταγωνισμό κατόρθωσε να διατηρήσει την πρώτη θέση σε μερίδια αγοράς αυξάνοντας τα ποσοστά της σε όλες τις κατηγορίες μεταφορικού έργου. Συγκεκριμένα, η Εταιρεία πραγματοποιώντας το 46,5% των συνολικών
ταξιδιών διακίνησε το 47,2% των επιβατών, το 46,5% των Ι.Χ. αυτοκινήτων και το 53,6% των φορτηγών αυτοκινήτων, αναφέρεται στην έκθεση.
Στη γραμμή Ηράκλειο – Πειραιάς η Εταιρεία διατήρησε την ισχυρή θέση που κατέχει και αύξησε κατά ένα σημαντικό ποσοστό το μερίδιο αγοράς σε όλες τις κατηγορίες.. Τα αντίστοιχα μερίδια αγοράς της Εταιρείας αυξήθηκαν σε όλες τις κατηγορίες διακίνησης και διαμορφώθηκαν σε 64,4% στους επιβάτες, 60,3% στα Ι.Χ.
οχήματα και 45,2% φορτηγά. Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάστηκε αύξηση στην κατηγορία των επιβατών κατά 2,5%, βελτίωση κατά 3,4% στα Ι.Χ. αυτοκίνητα και σημαντική μεταβολή της τάξεως του 5,3% στα φορτηγά αυτοκίνητα.
Τέλος να σημειωθεί ότι μετά την απόφαση για μη δραστηριοποίηση των Μινωικών Γραμμών στη γραμμή Πάτρα-Βενετία από 01/04/2012, η Εταιρεία προχώρησε στα μέσα Ιουλίου στη ναύλωση των πλοίων HSF Ολυμπία Παλάς και HSF Ευρώπη Παλάς στην Ιταλική Compagnia Italiana di Navigazione (C.I.N.). Επιπλέον την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου, οι Μινωικές Γραμμές εγκαινίασαν την νέα δρομολογιακή  σύνδεση Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Αγκώνα-Τεργέστη

theseanation.gr

 

Portal Team

Συντάκτης: Portal Team

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις