Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018, 02:55

ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ: Με ριπές 8 B στο λιμάνι της Νάξου..!

Photo by: Simos Michaloglou


Σας παρουσιάζουμε ένα άκρως εντυπωσιακό βίντεο από την προσέγγιση του Ε/Γ-Ο/Γ “ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ” (δείτε το αφιέρωμα ΕΔΩ )της HELLENIC SEAWAYS, στο αρκετά δύσκολο λιμάνι της Νάξου, με βορειοδυτικούς ανέμους έντασης 7 Μποφόρ και με ριπές έντασης 8 Μποφόρ.

Στα πρώτα λεπτά του βίντεο θα παρατηρήσετε τις ενδείξεις στο ειδικό όργανο, που δείχνει «35» κόμβους την ταχύτητα ανέμου.

Με Πλοίαρχο τον πολύπειρο Cpt Γιώργο Αρβανίτη (δείτε ΕΔΩ το αφιέρωμα στον Πλοίαρχο) στα χειριστήρια, μαζί με τον δεύτερο Πλοίαρχο του πλοίου, Cpt Γιώργο Αυτιά, καταφέρνουν και προσδένουν επιτυχώς το βαρύ βαπόρι μέσα σε λίγα λεπτά. Στο ρεμέτζο της πρύμνης ο Ύπαρχος Cpt Βασίλης Παχωπός.

Φωτογραφία του Simos Michaloglou.

Οι δύο Πλοίαρχοι ΤΟΥ Ε/Γ-Ο/Γ ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ, στα δεξιά ο Cpt Γιώργος Αρβανίτης και στα αριστερά ο Cpt Γιώργος Αυτιάς.

 

Αυτή η επιτυχία είναι καθημερινό και σύνηθες φαινόμενο και οφείλεται στην τεράστια Ναυτοσύνη των Ελλήνων Πλοιάρχων και των υπολοίπων Ναυτικών.

Είναι αδιανόητο για ξένα Πληρώματα να αναλάβουν ποτέ τέτοια δύσκολα καράβια να τα βάλουν σε τέτοια δύσκολα λιμάνια με παρόμοιες δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Ούτε καν με μπουνάτσα..

Για αυτό άλλωστε και το βίντεο εντυπωσιάζει.. καθώς το βαπόρι έχει μήκος 192,91 m, πλάτος 29,40 m και μέσο βύθισμα 6,25 m.
Είναι δε μονοτίμονο και εξωστρεφές όσον αφορά τη φορά των ελίκων, γεγονός που το κάνει ακόμη δυσκολότερο στους χειρισμούς μέσα σε περιορισμένο και μη ασφαλές λιμάνι καθώς και λόγω εξωστρέφειας οι χειρισμοί δεν είναι οι συνήθεις που πραγματοποιούνται στα περισσότερα πλοία της ακτοπλοΐας που δεν είναι εξωστρεφή.

Η πλώρη περνά λίγα μέτρα από το λιμενοβραχίονα της Νάξου και ξεκινά το ανάποδα. Λόγω του μεγάλου πλάτους του βαποριού, η πρύμνη δεν χωράει σε όλο της το πλάτος στον προβλήτα και στρώνει μόνο ο κεντρικός καταπέλτης.

Να σημειώσουμε την άξια συμμετοχή και του υπόλοιπου Πληρώματος για όλες τις επιτυχείς προσεγγίσεις του πλοίου στο δύσκολο λιμάνι της Νάξου, που είναι και το δυσκολότερο της γραμμής.

Πολλοί είχαν αμφισβητήσει την ενδεχόμενη επιτυχία του πλοίου όσον αφορά τις προσεγγίσεις του στο συγκεκριμένο λιμάνι, όμως ο άξιος Πλοίαρχος και το άξιο Πλήρωμα δεν έχασαν ποτέ καμμία προσέγγιση, πάρα τα δύσκολα μελτέμια του Ιουλίου και του Αυγούστου, όπως αυτό στο βίντεο που ακολουθεί!

 

Η συνέχεια επί της οθόνης!!

 

 

Simos Michaloglou

Συντάκτης: Simos Michaloglou

Administrator

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις