Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018, 11:37

«ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ»: Ολοκλήρωσε τα νυχτερινά δρομολόγια από τον Πειραιά, με ιδιαίτερη επιτυχία!

Photo by: Simos Michaloglou


Το δρομολόγιο του Σαββάτου 9/9 με αναχώρηση από τον Πειραιά για Πάρο, Νάξο και Σαντορίνη, ήταν το τελευταίο νυχτερινό από τον Πειραιά για το γιγαντιαίο γιαπωνέζικο σκαρί της HELLENIC SEAWAYS, Ε/Γ-Ο/Γ «ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ», καθώς από σήμερα ξεκίνησε το ίδιο δρομολόγιο αλλά με ώρα αναχώρησης από το λιμάνι του Πειραιά στις 16:30.

Το στοίχημα που έβαλε η εταιρεία του για τη νυχτερινή δρομολόγησή του στην Παροναξία και τη Σαντορίνη από την αρχή της τουριστικής περιόδου, δείχνει εκ των θεαματικών αποτελεσμάτων ότι κερδήθηκε, καθώς απ’ ότι φάνηκε η συγκεκριμένη γραμμή εδώ και χρόνια χρειαζόταν ένα νυχτερινό δρομολόγιο όπως πριν από πολλά χρόνια, όμως καμμία εταιρεία πλην της HSW πέρσι, δεν τόλμησε να το καθιερώσει ξανά.

Καθώς οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους, το πλοίο στήριξε τη μεγάλη επιτυχία του τόσο στα γκρουπ των ξένων τουριστών που έφταναν με βραδινές πτήσεις στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και από εκεί μετέβαιναν κατευθείαν στο λιμάνι του Πειραιά και ειδικά όσοι χρησιμοποιούσαν καμπίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, έφταναν ξεκούραστοι την επόμενη ημέρα το πρωί στη Σαντορίνη, έχοντας ολόκληρη την ημέρα μπροστά τους.

Όμως παράλληλα και από  την πλευρά των φορτηγών οχημάτων υπήρξε ολοένα αυξανόμενη κίνηση, καθώς το «ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ» είναι το μεγαλύτερο πλοίο που έχει μπει ποτέ στη γραμμή με διαφορά και έτσι λόγω των τεράστιων γκαράζ μπορούσε να φορτώνει και να ξεφορτώνει ταυτόχρονα τράκτορες με μεγάλα ρυμουλκούμενα οχήματα.

 

Για το τέλος αξίζει να αναφέρουμε πως πολλοί ήταν εκείνοι που αμφισβήτησαν την κίνηση αυτή της HSW, η οποία ήταν προσωπική επιλογή του Διευθύνοντος Συμβούλου, κ. Αντώνη Αγαπητού – ο οποίος γνωρίζει αρκετά καλά τη γραμμή από τη δεκαετία του ’80, όπου δραστηριοποιούταν οικογενειακώς με την παραδοσιακή εταιρεία των Αγαπητών τότε – και θεώρησαν σχεδόν βέβαιο ότι το βαπόρι λόγω του μεγέθους του δεν θα τα καταφέρει με δυσμενείς καιρικές συνθήκες στο δύσκολο λιμάνι της Νάξου.

Θεωρία που ήρθε να καταρρίψει η Ναυτοσύνη των Πλοιάρχων κ.κ. Γιώργου Αρβανίτη και Γιώργου Αυτιά.

Ειδικότερα ο Cpt Γιώργος Αρβανίτης που είναι αρκετά πιο παλιός και έμπειρος, «ποτισμένος με αλάτι» και «ψημμένος» Καπετάνιος στο Αιγαίο, κατάφερε όχι μόνο να «κλείσει» στόματα αλλά και να αφήσει άφωνους πολλούς νησιώτες με τα ρεμέτζα του σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες, κυρίως στο λιμάνι της Νάξου.

100 ημέρες, 600 ρεμέτζα για το βαρύ πλοίο, όπου έβγαλε μαζί με το έμπειρο Πλήρωμά του με «ΑΡΙΣΤΑ» την αποστολή του και συνεχίζει να εξυπηρετεί στο μέγιστο βαθμό τη γραμμή ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΠΑΡΟΣ-ΝΑΞΟΣ-ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ!

 

Καλά ταξίδια σε πλοίο και Πλήρωμα και καλό χειμώνα!

 

ΣΗΜ: Το arxipelagos.com είχε πραγματοποιήσει αφιέρωμα στο Ε/Γ-Ο/Γ ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ το καλοκαίρι του 2016, το οποίο μπορείτε να δείτε ΕΔΩ:

 

 

 

 

 

 

Simos Michaloglou

Συντάκτης: Simos Michaloglou

Administrator

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις