Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018, 10:21

Νικ.Τσάκος: «Η ελληνική ναυτιλία δεν πρόκειται να φύγει από την Ελλάδα»Του Μηνά Τσαμόπουλου

Σε ένα επιχειρηματικό-διπλωματικό bras de fer μέσω της ναυτιλίας μεταξύ Άγγλων και Ελλήνων έγιναν μάρτυρες οι προσκεκλημένοι εκπρόσωποι της διεθνούς ναυτιλιακής κοινότητας, στο πλαίσιο της εκδήλωσης του ελληνικού Greek Shipping Hall of Fame. Πρωταγωνιστές ήταν ο εκ των χορηγών της βραδιάς Andi Case διευθύνων σύμβουλος του αγγλικού ναυλομεσιτικού οίκου Clarksons Platou και ο πρόεδρος της Intertanko και διευθύνων σύμβουλος της Tsakos Energy Navigation, Νίκος Π.Τσάκος.

Πιο συγκεκριμένα, στην ομιλία του ο Andi Case μεταξύ άλλων τόνισε: « Είναι μεγάλη μου τιμή να απευθύνομαι σε αυτό το κοινό που αντιπροσωπεύει την ελληνική ναυτιλία η οποία είναι η μεγάλη δύναμη της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας. Χωρίς τη ναυτιλία ο κόσμος θα σταματούσε να λειτουργεί. Η αξία του ελληνικού στόλου είναι 100 δισεκατομμύρια δολάρια και οι παραγγελίες 30 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το 1999 καμία ελληνική εταιρεία δεν ήταν εισηγμένη και σήμερα είναι το 20% των ελληνικών εταιρειών στο χρηματιστήριο» και στη συνέχεια έκανε ανοιχτή πρόσκληση στους Έλληνες πλοιοκτήτες να μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους από την Ελλάδα στην Αγγλία:

« Είμαστε ενθουσιασμοί που βρισκόμαστε στην Ελλάδα και έχουμε γραφεία στην Ελλάδα. Η ελληνική ναυτιλία είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο και κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει ότι είναι ο εθνικός θησαυρός για την Ελλάδα και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό. Σε διαφορετική περίπτωση πολύ ευχαρίστως να σας υποδεχθούμε στο Λονδίνο».

Λίγη ώρα αργότερα, η απάντηση από την πλευρά των Ελλήνων ήρθε μέσω του Νίκου Π.Τσάκου: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Andi Case για την πρόσκλησή του προς εμάς να επισκεφθούμε το Λονδίνο. Το ηλιόλουστο Λονδίνο. Όμως όπως βλέπετε σε αυτή την αίθουσα η ελληνική ναυτιλία δεν πρόκειται να φύγει από την Ελλάδα».

ΠΗΓΗ  newmoney.gr

Portal Team

Συντάκτης: Portal Team

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις