Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018, 09:02

Ξεκίνησαν οι κατασκευές των mega yaght των Ritz, Mystic & Lindblad!Στα ισπανικά ναυπηγεία Barreras στο Vigo ξεκίνησε κι επισήμως η κατασκευή του πρώτου από τα 3 mega yaghts που παρήγγειλε η Ritz Carlton η οποία μετά τον τομέα των ξενοδοχείων, ετοιμάζεται να κυριαρχήσει και στο χώρο της κρουαζιέρας.
Το πρώτο mega yaght θα παραδοθεί το φθινόπωρο του 2019 ενώ το πρόγραμμα αναμένεται να ανακοινωθεί το Μάιο.
Στα πορτογαλικά ναυπηγεία West Sea τοποθετήθηκαν ήδη τα πρώτα τμήματα του World Explorer, του πρώτου mega yaght της Mystic Cruises. Το πλοίο θα παραδοθεί το φετινό Νοέμβριο και θα ναυλωθεί στην Quark Expeditions για κρουαζιέρες στην Ανταρκτική ενώ από τον Απρίλιο μέχρι και τον Οκτώβριο θα ταξιδεύει στην Ευρώπη υπό τη γερμανική επωνυμία Nicko Cruises.
Τέλος, ξεκίνησε η κατασκευή του νέου πλοίου της Lindblad Expeditions το οποίο θα παραδοθεί από τα νορβηγικά ναυπηγεία Ulstein τον Ιανουάριο του 2020.
Είναι πλέον σαφές ότι αρκετές εταιρείες στρέφονται στην κατασκευή μικρών πλοίων αντί μεγαθηρίων αυξάνοντας έτσι τις παραγγελίες σε πολλά ναυπηγεία κι αναβαθμίζοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Από αυτήν την αύξηση «κερδίζουν» κι αρκετοί νέοι προορισμοί παγκοσμίως που δε δέχονταν αφίξεις από εταιρείες με μεγάλα πλοία.

SOLstice

Συντάκτης: SOLstice

Administrator

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*