Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018, 09:58

Ξενοκώστας: «Το Νεώριο η μοναδική αγοραπωλησία ελληνικού ναυπηγείου χωρίς προίκες και κρατικό χρήμα»

Photo by: Simos Michaloglou


Με την απόφαση του Πρωτοδικείου Σύρου για την απόκτηση του Νεωρίου να αναμένεται από μέρα σε μέρα, η διοίκηση της Onex δηλώνει έτοιμη να ξεκινήσει συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση για την αξιοποίηση των ναυπηγείων Ελευσίνας και Σκαραμαγκά.

Σχεδόν δυο μήνες μετά την κατάθεση επίσημης πρότασης στο πλαίσιο της ΔΕΘ, η εταιρεία περιμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας, προκειμένου να αναλύσει στα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη το σχέδιο που έχει καταστρώσει για την αναγέννηση της ναυπηγικής βιομηχανία της χώρας.

«Η Ελληνική Κυβέρνηση ψάχνει λύσεις εδώ και τώρα και εμείς είμαστε εδώ και τώρα έτοιμοι», επισημαίνει στο mononews.gr ο επικεφαλής της Onex, Πάνος Ξενοκώστας, τονίζοντας πως δεν υπάρχει λόγος να καθυστερήσει ο διαγωνισμός.

Λέει μάλιστα πως το Νεώριο είναι η μοναδική αγοραπωλησία ναυπηγείου τα τελευταία 30έτη χωρίς «προίκες από το Πολεμικό Ναυτικό και Λιμενικό», «φιλέτα οικόπεδα προς αξιοποίηση» και «καθολικούς εκσυγχρονισμούς με κρατικό χρήμα» προ της ανάληψης.

Όπως επισημάνθηκε σε προηγούμενο ρεπορτάζ και σύμφωνα με αρμόδιες κυβερνητικές πηγές η επικύρωση της συμφωνίας μεταβίβασης των ναυπηγείων Σύρου στην Onex αναμένεται μέσα στο Νοέμβριο.

Να σημειωθεί πως η Onex στο πλαίσιο της ενδιάμεσης επαναλειτουργίας του Νεωρίου έχει καταφέρει να εξυπηρετήσει 32 πλοία σε λιγότερο από πέντε μήνες, ενώ συνεχίζει με πυρετώδεις ρυθμούς για να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση που υπάρχει από τον εφοπλιστικό κόσμο. Μάλιστα, πηγές της εταιρείας λένε χαρακτηριστικά πως το ημερολόγιο εργασιών για το 2019 έχει σχεδόν κλείσει.

 

πηγή: Cyclades24.gr

Simos Michaloglou

Συντάκτης: Simos Michaloglou

Administrator

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις