Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018, 01:07

Οργή και αγανάκτηση από τους συνταξιούχους τους ΝΑΤ για την ενοποίηση του ΚΕΑΝ στο ΕΤΕΑ 

Οι Διοικήσεις των Σωματείων μας ζητούν την επείγουσα παρέμβασή σας έτσι ώστε κατά την συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στην Βουλή στις 22/7/2015 να κατατεθεί εκ μέρους σας τροπολογία με την οποία θα εξαιρείται το ΚΕΑΝ από την ενοποίηση των επικουρικών ταμείων στο ΕΤΕΑ και την μη εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για το Ταμείο των Ναυτικών.

Σε αντίθεση περίπτωση το ΚΕΑΝ και η επικουρική μας ασφάλιση οδηγούνται στην διάλυση και οι επικουρικές συντάξεις μετατρέπονται σε ψίχουλα για τους απόμαχους του κύματος που τόσα πολλά πρόσφεραν στην εθνική οικονομία και στην χώρα μας.

Σας ενημερώνουμε ότι το ΚΕΑΝ χρηματοδοτείται από το ΝΑΤ σε ετήσια βάση με το ποσόν των 130 εκατομμυρίων ευρώ ενώ τα έσοδά του κυμαίνονται γύρω στα 18 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Από το ΚΕΑΝ λαμβάνουν επικουρική σύνταξη 40.000 συνταξιούχοι Ναυτικοί.

Είναι προφανές ότι εάν η κυβέρνηση επιμείνει σε αυτήν την άθλια αντικοινωνική δέσμευση στα προαπαιτούμενα της συμφωνίας κυβέρνησης και δανειστών, το ΚΕΑΝ διαλύεται και ταυτόχρονα μαζί του και ο θεσμός της επικουρικής ασφάλισης.

Δηλώνουμε ότι οι εν Ενεργεία και οι Συνταξιούχοι Ναυτικοί θα αγωνισθούμε με όλες τις δυνάμεις μας για να αποτραπεί αυτή η δυσμενής εξέλιξη.

Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας.

 

Με εντολή των Διοικήσεων

Για την Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ)

 

Ο Πρόεδρος                                                                 Ο Γεν. Γραμματέας

Νταλακογεώργος Αντώνης                                         Κροκίδης Νικόλαος

 

Για τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Συνταξιούχων ΝΑΤ Κατωτέρων Πληρωμάτων

 

Ο Πρόεδρος                                              Ο Αντιπρόεδρος                       Ο Γεν. Γραμματέας

Καββαδίας Γιώργος                               Μελέτης Γεράσιμος                   Προβατάς Βασίλης

 

 

———————————————————————————————————

 

20/7/2015

 

Από: Πανελλήνιο Σύνδεσμο Συνταξιούχων ΝΑΤ Κατωτέρων Πληρωμάτων

 

Δελτίο Τύπου

Οργή και αγανάκτηση διακατέχουν το σύνολο των συνταξιούχων του ΝΑΤ μετά κι από την απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να ενεργοποιήσει την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος που αφορά το οικονομικό εύρος των ασφαλιστικών ταμείων και κυρίως του επικουρικού το οποίο για την κυβέρνηση αποτελεί είδος προς εξαφάνιση με ολέθριες οικονομικές απώλειες του ετήσιου εισοδήματος όλων των συνταξιούχων της χώρας.

Οι συμφωνίες αυτές τις οποίες είχε υπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ με την τότε τρόικα και είχαν παγώσει λόγω των εκλογών μετά και από την επαίσχυντη συμφωνία σύναψης νέου μνημονίου της σημερινής κυβέρνησης είχε ως αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί και οτιδήποτε άλλο είχε συμφωνηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση με την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τα επικουρικά ταμεία να είναι μια από τις πιο σκληρές και αντιλαϊκές αποφάσεις αφού βάσει σχεδίου ο στόχος είναι η πλήρης εξαφάνιση της επικουρικής σύνταξης με την ενοποίηση όλων των επικουρικών σε ένα κοινό ταμείο όλων των ασφαλισμένων με αναδρομική μάλιστα ισχύ από την 1/1/2015.

Είναι γνωστό πως το ΚΕΑΝ επιχορηγείται από το ΝΑΤ με 130 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο και με την ένταξή του στο ΕΤΕΑ η χρηματοδότησή του αυτή θα πάψει να ισχύει. Αυτό θα έχει ως συνέπεια οι 40.000 συνταξιούχοι του ΚΕΑΝ να περιορισθούν αποκλειστικά στα έσοδα του ταμείου τα οποία μετά βίας θα φθάνουν τα 17-18 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.

Έτσι σύμφωνα με την ρήτρα του μηδενικού ελλείμματος που επανέρχεται σε ισχύ οι συνταξιούχοι του ΚΕΑΝ θα παίρνουν σαν επικουρική σύνταξη ένα βοήθημα των 20 έως 50 ευρώ τον μήνα.

Δυστυχώς οι προεκλογικές εξαγγελίες, δεσμεύσεις και υποσχέσεις της κυβέρνησης του κ. Αλέξη Τσίπρα πως δεν θα μειωθούν κι άλλο οι συντάξεις μετά από 6 μήνες «σκληρών διαπραγματεύσεων» με τους «θεσμούς» και την Ευρωπαϊκή Ένωση πήγαν περίπατο ή έμειναν κούφια λόγια.

Οι συνταξιούχοι όπως κι όλος ο εργαζόμενος λαός εκτιμώντας την συμφωνία του τρίτου μνημονίου διαπιστώνει για μια ακόμη φορά ότι παραμένει το εξιλαστήριο θύμα και στόχος κάθε αντιλαϊκών μέτρων αφού το μεγάλο κεφάλαιο (και κυρίως οι εφοπλιστές) για μια ακόμη φορά θα συνεχίσει να απολαμβάνει τα προνόμια και τις φοροαπαλλαγές και τις διευκολύνσεις πλουτίζοντας ακόμη περισσότερο εις βάρος των συνταξιούχων, εργαζομένων, αγροτών και μικρομεσαίων όλης της χώρας.

Αναρωτιόμαστε αλήθεια όλοι μας, είναι αυτή πραγματικά μια κυβέρνηση όπου την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο την έχει η Αριστερά; Κι ότι μετά από 6 μήνες γοητευμένη με ότι προσφέρει η λυκοφωλιά της λεγόμενης Ευρωπαϊκής Ένωσης έκανε πρύμνα υπογράφοντας επαίσχυντες συμφωνίες όχι μόνο οικονομικές αλλά εκποιώντας ακόμη και την εθνική κυριαρχία και παραδίδοντας στους δανειστές κι ότι περιουσιακό στοιχείο διαθέτει το ελληνικό κράτος.

Στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Συνταξιούχων του ΝΑΤ είμαστε αγανακτισμένοι με όλες αυτές τις απαράδεκτες αντιλαϊκές μεθοδεύσεις της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που έχει και την ολόπλευρη στήριξη των τριών κομμάτων της αντιπολίτευσης (Ν.Δ – ΠΟΤΑΜΙ – ΠΑΣΟΚ), είμαστε αποφασισμένοι να αντιδράσουμε συστρατευόμενοι με όλα τα λαϊκά στρώματα της εργατικής τάξης και όσων ακόμη πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική που έχει εξαπολύσει η σημερινή κυβέρνηση που θέλει να λέγεται της Αριστεράς, με την προοπτική να ανατρέψουμε τον κατήφορο αυτόν ο οποίος μας οδηγεί στην πλήρη εξαθλίωση και στον αφανισμό μας.

 

Για το Δ.Σ

 

Ο Πρόεδρος                             Ο Αντιπρόεδρος                       Ο Γεν. Γραμματέας

Καββαδίας Γιώργος               Μελέτης Γεράσιμος                  Προβατάς Βασίλης

 

Portal Team

Συντάκτης: Portal Team

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις