Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019, 12:52

Οριστικοποιείται η μεταφορά του λιμανιού της Ερμούπολης

Photo by: Simos Michaloglou


Η μελέτη Προγραμματικού Σχεδίου (master plan) Λιμένα Ερμούπολης, πρόκειται να συζητηθεί, μεταξύ άλλων θεμάτων, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Σχεδίου και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ), η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 17/12 στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Το ζήτημα έχει εξέχουσα σημασία για την Σύρο, καθώς, αν το master plan του λιμανιού εγκριθεί από την ΕΣΑΛ, ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την υλοποίηση ενός από τα σημαντικότερα έργα στην ιστορία του νησιού.

Υπενθυμίζεται, ότι οι τελικές τροποποιήσεις του master plan είχαν γίνει τον περασμένο Οκτώβριο με τη σύμφωνη γνώμη του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας και του Γ.Γ. Λιμενικών Υποδομών. Επομένως, από πλευράς Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου, υπάρχει απόλυτη αισιοδοξία ότι το θέμα θα έχει θετική έκβαση και η ΕΣΑΛ θα ανάψει το πράσινο φως για την υλοποίηση του μεγάλου έργου.

Οι σημαντικότερες αλλαγές-παρεμβάσεις που περιλαμβάνει το σχέδιο είναι οι εξής:

  • Μεταφορά του λιμανιού ακτοπλοΐας στην περιοχή του πρώην εργοστασίου Λαδόπουλου
  • Αλλαγή θέσης και του εμπορικού λιμένα
  • Επέκταση και βελτίωση των υποδομών του χώρου πρόσδεσης κρουαζιεροπλοίων με σκοπό την δυνατότητα φιλοξενίας μεγαλύτερων πλοίων
  • Αξιοποίηση του σημερινού λιμανιού ακτοπλοΐας για την φιλοξενία mega yaghts και τουριστικών σκαφών
  • Διαμόρφωση του χερσαίου χώρου του σημερινού λιμανιού ακτοπλοΐας σε μεγάλο χώρο στάθμευσης (από Πυροσβεστική μέχρι χώρο αναμονής επιβατών)
  • Βελτίωση και αξιοποίηση της υπάρχουσας μαρίνας

 

πηγή: Cyclades24

Simos Michaloglou

Συντάκτης: Simos Michaloglou

Administrator

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις